3voor12 Den Haag

Parkpop 2019: F1rstman heeft piepjong Den Haag in zijn macht

Een game changer is nog zacht uitgedrukt

De Pakistaans-Nederlandse rapper die met laatste single 'Overal' de gouden hitstatus behaalde, noemt zichzelf een game changer. Alles wat hij aanraakt moet viraal gaan. Zo ook dit optreden is de verwachting. 

Heel piepjong Den Haag, en ook de politie, is uitgerukt om te jumpen voor het laatste half uurtje bij het Haagse podium. Zo bizar druk is het hier vandaag nog niet geweest. F1rstman bedankt het overenthousiaste publiek voor hun aanwezigheid op dit feestje. En een feestje is het zeker; 'Waar is dat feestje, hier is dat feestje!' Ok. Waar zijn we in godsnaam beland? Uit volle borst wordt meegezongen, meegeschreeuwd, meegebounced, omhoog en weer omlaag en nog verder omlaag gegaan.

De dj is jarig, en ook dat moet gevierd worden. Het gegil is oorverdovend. Nog een keer; 'Waar is dat feestje, hier is dat feestje!' En het is volledig aan. Geen idee waar de rapper en zijn vele bro's op het podium over zingen en rappen, maar de simpelheid van de beats en de teksten, die continu irritant worden onderbroken, slaan duidelijk aan. Grootste hit 'Round & Round' vormt misschien wel dé climax van heel Parkpop. Terwijl om ons heen de jeugd massaal begint te schuren en in opdracht van de rapper selfies begint te maken, piepen wij er tussenuit. Wooow, wat is dit intens. Een game changer? Dat is nog zacht uitgedrukt.

Het moment: F1rstman wordt middenin deze intense extase emotioneel. Hij vertelt zijn ouders, die ergens tussen de schurende jeugd vol trots staan toe te kijken, hoeveel hij van hen houdt. Wat zoet!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12