steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Voorrondes Clash of the Titans 2018/2019 van start

Twintig bands gaan de strijd aan voor een plek in de finale

Met de eerste voorronde op donderdag 13 december start een nieuwe editie van de Clash of the Titans. De Clash is de grootste bandwedstrijd van Utrecht en een begrip in de muziekscene binnen én buiten de provincie. Twintig bands gaan de strijd aan voor een van de zes plekken in de finale.

Voor de nieuwkomers: het voornaamste doel van Clash of the Titans is een podium bieden aan beginnende bands. Elke band of muzikant kan meedoen, zolang ze uit de omgeving van Utrecht komen en eigen materiaal spelen. In de rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1998, heeft de wedstrijd roemrijke winnaars voortgebracht zoals We vs. Death, StropStrikkers, Sheriff of Hong Kong, Marock ’n Roll, A Polaroid View, La Corneille, Stillwave, Ziggy Splynt en – in 2017 - Skumbek.

Dit jaar zijn er vijf voorrondes waaraan elke keer vier bands meedoen. Na elke voorronde kiest een vakkundige jury een winnaar. Daarnaast wordt er een wildcard verdeeld in een extra ronde, onder de deelnemers die hun voorronde net niet wonnen, maar die de jury wel graag in de finale wil zien.

Alle voorrondes van de Clash zijn inmiddels bekend. Je kunt ze ook vinden op de Facebook-pagina van de Clash. De data en deelnemers van de vijf voorrondes zijn:
#1 - donderdag 13 december: CHRD, Bjorn-Flarf, Future Riots en Impulsix
#2 - vrijdag 21 december: Don Jae, Halvmåne, Devisie en Magik Trick
#3 - donderdag 10 januari: Neuroot, Sherman Oaks, B.U.C. en Muddy Grease
#4 - donderdag 17 januari: Gas Giant, No Silver Bullet, Under My Boots en Keek
#5 - donderdag 24 januari: Joy Killed The Duke, Tapestries, A_men en Marvin Bergh

De voorrondes vinden plaats in dB’s en beginnen om 20.30 uur.  De entree is € 5,-. De wildcardronde is op zaterdag 23 februari en de finale op zaterdag 23 maart, beiden ook in dB’s.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht