steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Vijf acts strijden op 20 december om de Utrecht Popprijs 2018

Bandwedstrijd voor de provincie Utrecht heeft dit jaar een iets andere opzet

Donderdag 20 december vindt voor de twaalfde keer de finale van de Utrecht Popprijs plaats. Deze editie van de overkoepelende bandwedstrijd voor acts uit de Provincie Utrecht gaat anders dan voorgaande jaren. Er was uit praktische overweging geen halve finale en werd er samengewerkt met de Herman Brood Academie.

Dit jaar leverden vijf lokale bandwedstrijden hun winnaar af voor de finale en is er meer focus op de begeleiding van de finalisten. Zowel op het muzikale als zakelijke vlak. “We werken nu samen met managementstudenten van de Herman Brood Academie. Daar kunnen de bands heen met vragen over promotie en releases”, vertelt projectleider Amber Nefkens. “Voor volgend jaar willen we kijken of het mogelijk is om ook met de HKU samen te werken.” De muzikale coaching is in handen van Jurriaan Sielcken (Aestrid), Roy van Rosendaal (Figgie) en Danny van Tiggele (Mister and Mississippi, Yorick van Norden).

De jurywinnaar 2018 wint niet alleen een geldprijs, opnametijd bij Mailmen, een adviesgesprek bij De Coöperatie en gratis repetitietijd, maar maakt ook een tour. “We hebben een aantal zalen gevonden waar de winnaar mag gaan spelen. Dat zijn verschillende plekken door het hele land”, vertelt Nefkens enthousiast. “Dat vinden we heel leuk, want de boekers weten nog niet welke act gaat winnen.”

Volgend jaar komt de organisatie met een aantal nieuwe ideeën. “Daarover kunnen we nu nog niet veel kwijt. We zijn nog vol aan het overleggen, dus we weten niet precies hoe de Utrecht Popprijs er volgend jaar uit gaat zien.”

Tijdens de finale van de Utrecht Popprijs strijden A Beautiful Lie, Ann My Dice, Everyday Robots, VALENTINO. en Wieger Troostheide om de juryprijs en de publieksprijs. In het verleden gingen The Brahms, Ziggy Splynt, Twins en Project Bongo er met een of meerdere prijzen vandoor. Tijdens het juryoverleg speelt de winnaar van vorig jaar, TWINS.

Te zien: Finale Utrecht Popprijs, donderdag 20 december 2018 @ Cloud Nine, Tivolivredenburg

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht