Death Alley kruipt in de nieuwe video door de aderen van tijd en ruimte

De dreunende, dreigende, recht voor z’n raap rock van Death Alley is terug

Death Alley drukte in 2015 het gaspedaal in met hun debuutalbum Black Magick Boogieland en vervolgens een show op Noorderslag. Zij haalden hun voet er pas afgelopen april weer vanaf. Bassist Dennis Duijnhouwer werd, als we de stortvloed aan social-media ophef moeten geloven, omwille van creatieve meningsverschillen redelijk plotseling de band uitgezet.

Maar het stokje al gauw weer opgepakt: nieuwe bassist Sander Bus werd toegevoegd aan de opstelling, de studiodata werden in de agenda’s geplempt, een deal met Century Media Records werd beklonken en de tourbus ziet er ondertussen weer behoorlijk uitgewoond uit.

De band is er dus zonder kleerscheuren vanaf gekomen, maar hebben ongetwijfeld niet zonder blauwe plekken de filmset voor hun nieuwe video verlaten. De tweede single van Death Alley heet 'Murder Your Dreams' en is precies zoals we hadden gehoopt: dreigende, dreunende, onheilspellende, recht voor z’n raap rock ’n roll. Een sound die gebrouwen is in de vochtige kelders van Amsterdam.

Deze gruizige sferen zijn ook doorgevoerd in de bijbehorende videoclip. We kruipen samen met Death Alley door de aderen van tijd en ruimte. De videoclip kijken gaat aldoor gepaard met een ongemakkelijk, angstig gevoel. Een perfecte teaser voor het aankomende album waar het overkoepelende idee is dat je bijna verdrinkt in een riool, maar daar iets heel moois uit voort kan komen.

Check #nieuwemuziek voor de laatste nieuwe tracks, of abonnneer je op de #nieuwemuziek-playlist op Spotify om constant op de hoogte te blijven van de beste nieuwe releases. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12