PP23: Goldband pakt wéér een veld in

Landgraaf gaat voor het eerst psycho voor de Haagse boys

We zagen Goldband al zóveel festivals platspelen dat het volstrekt vanzelfsprekend voelt dat het trio op Pinkpop de enige Nederlandse act is die zo laat op de mainstage mag spelen. Maar…. het is natuurlijk wel degelijk heel bijzonder dat dit hun Pinkpop-debuut is. We mogen nooit vergeten hoe mooi het is dat drie weirdo’s uit de Haagse nachtclub PIP uitgroeiden tot de grootste popact van het moment. En dat óók nog eens door totaal weg te kijken van wat anno 2023 en vogue is in de hitlijsten, maar juist vol in te zetten op 80s synthpop, 90s trance en zelfs melodramatische 70s rock.

Dit is de allergrootste Nederlandse festivalshow in hun carrière tot nu toe (groter nog dan de Lowlands-Alpha-show), en toch voelt het al als business as usual bij Karel, Boaz en Milo. De setlist is niet wezenlijk anders dan vorige week op Best Kept Secret (alleen Maan ontbreekt), het nogal intense ‘Paniekaanval’ valt weer een beetje dood, maar verder is het van begin tot eind, van voor tot achter feest bij de Haagse boys.

Vooral Milo lijkt er lekker in te zitten. Geen last gehad van paniekaanvallen, zegt-ie wanneer Boaz ernaar vraagt. ‘Het valt wel mee man, we moesten gisteren ook twee keer spelen, we hebben ons gedragen.’ Tijdens ‘Noodgeval’ duikt Milo al eens richting de barrière, bij ‘Requiem’ rent hij zelfs het veld in. ‘Jij gaat dood, jij gaat dood, jij gaat dood, jij gaat dood!’ En bij ‘Dit Is Voor Jou’: ‘Papa, ben je er nog?’ Ja hoor, hij trekt zijn pa het podium op voor een innige knuffel. ‘Fijne vaderdag!’

HET MOMENT:
Diezelfde pa heeft bij ‘Mijn Stad’ zijn shirt uitgetrokken en staat er trots als een pauw mee te wapperen. ‘Bedankt Pinkpoooooooooop!’, brult Boaz vervolgens. Luid gejuich. ‘Oh, stop, wacht! Dit voelt als een eindapplaus. Dat is niet de bedoeling. We zijn nog niet klaar!’ Als het twee liedjes later echt afgelopen is (en heel Landgraaf psycho is gegaan voor Goldband) krijgen ze ook nog een luidkeels ‘We want more!’-koor. Geen zorgen, het was de eerste keer Goldband op Pinkpop, maar vast niet de laatste.

Kijk het optreden HIER terug.

NTR, VPRO en BNNVARA verslaan Pinkpop op 3FM, NPO2 extra en 3voor12.vpro.nl/pinkpop. Kijk de eerste TV-uitzending terug op NPO Start. Meer Pinkpop op NPO 3 op zondag 18 juni (20:15-23:15 uur).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12