Eilân trekt definitief de stekker eruit

Rechterlijke uitspraak van vrijdag biedt geen uitkomst meer

Het festival Eilân gaat definitief niet door. Dat heeft organisator Chasing The Hihat bekend gemaakt. De afgelopen weken was er een kat-en-muis-spel gaande tussen het festival en een aantal tegenstanders, die vinden dat het evenement niet in de nabijheid van een Natura 2000 stiltegebied op Terschelling zou moeten plaatsvinden. Voortdurend ging het heen en weer: de burgemeester van Terschelling zette alles op alles om de vergunning rond te krijgen, maar de rechter floot hem steeds weer terug.

Vanmorgen al leek de hoop gevlogen bij de organisatie. Nadat het college donderdagavond laat na lang overleg groen licht gaf voor de omgevingsvergunning ging de vlag nog uit, maar vrijdagavond zette de voorzieningenrechter er alweer een streep door. Omdat Eilân een week nodig heeft voor de opbouw van het terrein, is de tijd nu voorbij om nog verder in actie te komen. De organisatie liet vrijdagavond laat weten het evenement te zullen annuleren als zaterdag geen nieuwe ontwikkelingen zouden volgen. 

De strijd tegen Eilân werd gevoerd door een twaalftal eilandbewoners en de stichting Ons Schellingerland. Zij vinden dat het gebied rond het meertje van Hee  niet geschikt is voor een luidruchtig dance evenement. De rechter oordeelde meerdere keren dat de verstrekking van de omgevingsvergunning onvoldoende onderbouwt waarom het kwetsbare natuurgebied in gevaar gebracht wordt. Eilân laat weten dat bezoekers hun geld terug krijgen. Komende week zou de eerste editie van het festival plaats vinden. Hier vind je meer info over teruggave van ticketkosten en overige kosten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12