3voor12 Zeeland

Movin’ on met Steffen Morrison in ’t Beest

Zeer toegankelijke soulpop

Met ijskristallen op de ruiten en temperaturen rond het vriespunt is het binnen prima vertoeven vanavond bij ’t Beest in Goes. Daar is het ‘soul-night’ met Steffen Morrison. Weet hij samen met zijn band het publiek warm te krijgen en te houden?

De Amsterdamse zanger Steffen Morrison staat deze zaterdagavond op de bühne van ’t Beest. Er is geen voorprogramma, dus aan hem is de taak om het publiek op te warmen, op te zwepen en te enthousiasmeren. Of dat lukt? Ja, dat lukt zeker. Met zijn liveband achter zich laat hij zijn publiek langzaam maar zeker opwarmen. Titeltrack ‘Movin’ on’ van zijn gelijknamige album komt al vroeg in de set voor. Terwijl je in dit nummer een blazerssectie voorbij hoort komen, staan deze blazers niet letterlijk op het podium. In plaats daarvan komen sound-effects uit de drumcomputer en de keyboards van de toetsenist. Praktisch gezien is het een handige oplossing, al zou het wel een extra touch geven aan de live performance. Zijn muziek is zeer toegankelijke soulpop met invloeden van Marvin Gaye en James Brown. De goedlachse zanger met Surinaamse roots gaat aardig tekeer en krijgt het publiek langzaam maar zeker in beweging. “Keep on movin on,” they said. De rode draad in heel zijn set draait om het uitdragen van positiviteit en het meegeven van een ‘positive vibe’ deze avond. Zijn track ‘Positivity’ vat dit mooi samen. Tussen de nummers door praat Steffen Morrison in het Engels en in het Nederlands door elkaar tegen het publiek in de zaal. Best wel storend. Wil je jezelf nu neerzetten als een internationale artiest met Surinaamse roots of die Hollandse jongeman die een carrière ambieert? Wellicht beide. En dan een ode aan alle moeders en vrouwen. ‘Art Of Being Human’ heeft een bijzondere lading gekregen, sinds zijn moeder voor het eerst in 2015 komt kijken tijdens zijn show. Een luid applaus volgt waarna hij het nummer inzet.
Concluderend: Steffen Morrison weet zijn publiek mee te nemen naar het zonnige zuiden. Hij laat ze lachen en entertaint ze bovendien met muziek van invloeden uit vervlogen tijden, een rode draad volgend.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12