3voor12 Den Haag

Parkpop 2019: Ronnie Flex vecht om aandacht met smartphones in knalconcert

"Kunnen alle dames gillen alsof ik Justin Bieber ben?"

De tijden zijn veranderd, zo ook de hedendaagse muziekwereld. Gelukkig gaat ook Parkpop met z’n tijd mee met z’n programmering van dit jaar. Na Maan is staat ook Ronnie Flex nu op de bühne om de jongere festivalfanaten op zijn hip hop te trakteren, samen met Deuxperience.

Eerlijk is eerlijk, ‘Ronell Langston Plasschaert’ is flink volwassener geworden na zijn Drank & Drugs avontuur, dat aandacht tot aan over de grens trok. Dat hij vandaag een vol Zuiderpark weet te trekken, verbaast ons dan ook niets. Het duurt een nummer of twee voordat alle tieners en middelbare vrouwen de transitie van voorzichtig hupsen naar dansen hebben gemaakt, maar als hit na hit voorbij schalt kan de avond voor hen niet meer stuk. De energie wordt er goed ingehouden op het podium, met name met het strakke slagwerk van Deuxperience, die voor de gelegenheid de drummer ook even op de voorgrond heeft neergeplant.

Opmerkelijk is dat Ronnie de aandacht van de kids niet altijd vast weet te houden. Met name tijdens de wat onbekendere nummers lijkt de aandacht in rap tempo naar de smartphone te verschuiven. Is de populariteit van een artiest in de 21ste eeuw zo kort als de aandachtspanne van een kinderbrein? Fronsende ouders denken met weemoed terug aan de jaren 80-knallers van gisteravond. "Kunnen alle dames gillen alsof ik Justin Bieber ben?" grapt de 27-jarige Flex.

Als Ronnies goede vriendin Maan echter de oversteek maakt van haar pas afgelopen optreden op het podium verderop, lijkt de boel weer even op te leven. ´Blijf bij Mij´ gaat erin als koek, en de toon is gezet voor een verder geslaagd optreden. Urban leeft en wij gaan mee.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12