3voor12 Gelderland

4df19: Worldbeatband Thaïti

Schept een eigen eiland Op 't Eiland

Thaïti rijmt op Tahiti en wie daarbij denkt aan tropische stranden heeft deze avond gelijk. Het is nu echt zomer geworden Op ‘t Eiland. Het is stoffig, droog, de drankjes zijn koel en het zand is warm. Het podium is omgetoverd in een tropische jungle voor het optreden van de zeskoppige Nijmeegse formatie. Exoticapop noemen ze het zelf, wat we daaronder mogen verstaan blijkt het daarop volgende uur waarin ze hun publiek meevoeren naar een fictief eiland.

De band speelde in 2018 in de Popronde en heeft sindsdien al op diverse podia gestaan. Ze willen graag een totaalbeleving bieden rondom een centraal thema. Daarom stouwen ze hun podium vol visuele prikkelingen met veel glitter, planten, opblaasbare vogels en funky kleding. Ook hun videoclips zijn overigens de moeite waard om eens te bekijken. Sam Cuppen, vocalist en songwriter en Thomas Lazeroms, percussionist, steken daar dan ook veel tijd en energie in. In juni brachten ze een lp uit waarin het fictieve eiland Toucan Bay wordt geschapen. Niet voor niets dan ook dat het opblaasbeest dat dit keer een rol speelt geen roze flamingo maar een enorme zwarte toekan moet verbeelden.

Bij aanvang is het nog niet zo druk, maar gedurende het optreden wordt het steeds drukker. Thaïti speelt enthousiast, het plezier spat er aan alle kanten vanaf. Gewapend met drums, synthesizer, catchy zang en gitaarwerk nemen ze het publiek mee naar hun eigen eenzame eiland dat ergens in de peilloze ruimte hangt. Naast de zes bandleden zweven ook twee danseressen af en toe over het podium en als de ruimte ze te klein wordt, springen de zangers gewoon tussen het publiek. Dat publiek staat intussen geen seconde stil, het eilandgevoel zet aan tot dansen. Voeten in het zand, het hoofd vol muziek en bewegen maar.

HET MOMENT
De enorme zwarte toekan wordt het publiek in geslingerd en stuitert er vrolijk op los totdat Sam bezorgd roept: ‘Hij moet wel terug, hij kostte 80 euro bij Ali Express’. Braaf wordt de vogel teruggeworpen en verdwijnt weer tussen de coulissen. Waarna Sam zelf maar het publiek in springt en er haast tussen verdwijnt. Alleen aan het snoer van zijn microfoon is nog te zien waar hij rondhangt.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12