ESNS23: Siggy & D1ns zijn de nieuwe Nederlandse hiphopsterren die we nodig hebben

Zandvoortse buurjongens maken de streaminghits live keihard waar

Minder dan een jaar geleden hoorden we voor het eerst van hiphopduo Siggy & D1ns met de frisse, opvallende track 'Rondjes'. Nu al zijn ze met hun album Soldatenwerk ruim 15 miljoen streams verder met tracks in verschillende stijlen, met elkaar verbonden door oprechtheid. Soms gevoelig, soms boos en soms ronduit feest. Op de streamingdiensten is het een van de doorbraken van het jaar. Vaak hebben ze nog niet opgetreden - maken ze het live ook waar? 

Opener is gelijk de fantastische track 'Hoe Het Was' die via 101Barz op goede releasehype kon rekenen en die nu wordt gestart vanuit de backstage. Met grote zelfverzekerdheid komen de buurjongens uit Zandvoort het podium op. De toon is gezet en de bomvolle kelderzaal hangt aan hun lippen. Geen backingtracks, alle teksten worden live gerapt en geen lijn wordt gemist. Het is duidelijk dat deze jongens elkaar door en door aanvoelen in hun muziek. Wanneer voor 'Familie' twee barkrukken tevoorschijn komen om een rustpunt in te bouwen, lukt het ze niet om hun energie in te houden en te blijven zitten. 

Die gretigheid werkt superaanstekelijk op het publiek. Wanneer dat tegen het einde party anthem 'Pillen & Wiet' krijgt, staat de hele zaal dan ook in een pogo pit. Een halfuurtje is met het huidige repertoire misschien precies goed, maar met nog een paar bangers erbij zijn Siggy & D1ns tegen de zomer gewoon klaar om festivaltenten te knallen. 

Het oordeel: Siggy & D1ns rappen loeistrak in verschillende stijlen en zijn precies wat we in de Nederlandse hiphop nodig hebben. 

Het nummer: 'Hoe Het Was'

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12