DTRH19: Underworld pakt het veld optimaal in

Legacy dance-act maakt ook nieuwe vrienden

Je zal maar vanaf die waanzinnige Thom Yorke door kunnen lopen naar Underworld. Dat kan dus vanavond. Underworld, de kolos van de 90s alternatieve festivals, is dit jaar actiever dan ooit. Onder de naam Drift is het duo een soort vrije oefening gestart, waarbij elke week nieuwe muziek verschijnt. Dat kan alle kanten op gaan, van synthpop tot jazz tot… een keiharde technocollab met Ø [Phase] die vorige week uitkwam. 

Die track - 'Border Country - krijgen we dus vanavond, en wel op een prominente plek na de über-classic 'Rez/Cowgirl'. Toegegeven, het publiek reageert afwachtend, maar het was een tijd geleden dat we Underworld zo ongegeneerd de dansvloer zagen opzoeken. De laatste albums waren toch wat kalmer, wat niet zo gek is aangezien de twee de zestig al gepasseerd zijn. Toch snappen ze het nog altijd uitstekend. Underworld laveert dan al een uur langs oude knallers en meer diepgaand werk. Fenomenaal is het perverse 'Dirty Epic' waarin Karl Hyde minutenlang door zoemt over de late nite pleasures van Channel 6. Om vervolgens 'King Of Snake' er overheen te knallen en het veld helemaal gek te maken.

We hebben het al vaker gezegd, maar dit open veld is prachtig voor een headliner die iedereen kan grijpen. En dat kan Underworld. Van veertigers die de doorbraak meemaakten tot twintigers die nu met hun dansvloerlente bezig zijn, iedereen danst, tot ver op de heuvel. 

HET MOMENT 
Om dat te onderstrepen rolt iemand bij het begin van 'Born Slippy' een wc-rol uit vanaf helemaal achteraan. Hij rent ermee naar voren, en zo ontstaat een witte, verbindende sliert tussen alle dansers. 'Shouting lager lager lager, Shouting!'

Voor meer Down The Rabbit Hole 2019 check je ons uitgebreide dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12