steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Twee dagen PolderPop in Leuth

Zaterdag 11 en zondag 12 augustus

Aankomend weekend is er weer een nieuwe editie van PolderPop in Leuth, bij Nijmegen. Op zaterdag 11 augustus is er PolderPop Roots & More met de Nederlandse top op het gebied van blues en Americana. Zondag 12 augustus is het gratis PolderPop.

Roots & More
Nederlands jongste bluesrocker, de uit Nijmegen afkomstige Meryn Bevelander opent met zijn band het festival. De uit Ierland afkomstige singer/songwriter Chris Keys schrijft prachtige songs die balanceren tussen Americana en folk. Mattanja Joy Bradley verdiende enige jaren geleden de titel van ‘beste blueszangeres’. Het 8-koppige uit België afkomstige Evil Empire Orchestra verovert op dit moment met hun crossover van soul-jazz en garage funk de podia in Nederland. Guy Verlinde & The Mighty Gators staan garant voor “genuine foot stompin’ blues music”. Als afsluiting brengt The Etta James Experience een ode aan de in 2012 overleden ‘grand lady of soul’.

Gratis zondag
De muziek van festivalopener Smoking Alaska zigzagt tussen melancholische indie en alternatieve rock. August brengt melodieuze songs met een scherp randje. Handsome Johnny combineert op hun debuut-ep Americana en rootsrock. De songs van de rockband Pyro klinken zo herkenbaar dat je ze gelijk mee wilt zingen. De Raw Flowers brengen een opzwepend mengsel van garage en classic gitaarrock. Als je Miller & The Tone Machine in een hokje wilt stoppen noemen ze het zelf ‘Achterhoekse soul’. We Are Hunters combineren de rocksound van begin ’90 met classic rock. Mr. Weazley is een nieuwe band rond Benjamin Thode (die we nog kennen van Leeways). Samen met zijn maten omarmt hij reggae, afrobeat en hip-hop.

Voorverkoop Roots & More
Voor PolderPop Roots & More op zaterdag 11 augustus zijn in de voorverkoop kaartjes te koop voor € 15,00 via www.polderpop.com. Op de festivaldag kosten de kaartjes € 17,50.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland