steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Hiphop is terug na zes jaar afwezigheid in Ede

21 september in Astrant Ede

Leeft de Urban cultuur in Ede? Dat vroegen een aantal jonge Edenaren zich af toen ze zagen dat er weinig op het gebied van hiphop en beats werd gedaan in de buurt. Na onderzoek bleek dat het inmiddels zes jaar geleden was dat Ede mocht genieten van een showcase met lokaal talent. Een gemiste kans volgens Zoe Urannie (18) en Sjoerd Wiersema (27).

Daar moest wat aan gedaan worden, maar hoe pak je dat aan na jaren afwezigheid? Een samenwerking met lokaal jongerenpodium Astrant was stap 1.  Een naam voor het evenement, dat is geworden: Straatklimaat. Een ode aan de straatcultuur waar hiphop onder valt. De zoektocht naar artiesten ging makkelijker dan verwacht; met een Facebook-oproep werd het programma van de eerste editie op vrijdag 21 september gevuld.

Er is gekozen voor een samenwerking tussen artiesten uit Veenendaal, Amersfoort en natuurlijk Ede. Het programma bestaat uit lokale helden: Kiko, Noentie, Protest en Berghlyo. Daarnaast Opha de Woordenaar en 2Solo uit Veenendaal en Della Dix, Godenzoon, en Sjoerd zelf als de Bluesbroeder samen met DJ Citylights (Amersfoort). 

Entree is 5 euro en het begint vanaf 20:00 uur.
> Facebook-event

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland