3voor12 Gelderland

COVID-19 regelingen: 45 miljoen euro voor ensembles, gezelschappen, festivals & podia

In Gelderland ontvangen o.a. Doornroosje en Luxor Live steun

Onder meer Poppodium Doornroosje in Nijmegen, Luxor Live in Arnhem en verschillende schouwburgen in Gelderland zoals in Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn en Doetinchem ontvangen geldelijke steun van het Fonds Podiumkunsten zo maakte het Fonds deze week bekend. Onder festivals in Gelderland ontvangt Music Meeting een bijdrage.

Het Fonds Podiumkunsten kent in totaal 22.164.200 euro toe aan meerjarige gezelschappen, ensembles en festivals en daarnaast 23.571.744 euro aan podia. Het totale bedrag maakt onderdeel uit van de 300 miljoen euro die het kabinet als steunpakket beschikbaar stelde aan de culturele sector om de COVID-19 crisis het hoofd te kunnen bieden.

Van de 112 aanvragers die een beroep hebben gedaan op de Podia Covid-19 regeling heeft het Fonds Podiumkunsten er 96 gehonoreerd voor een totaalbedrag van 23.571.744 euro.

Deze regeling komt (pop)podia, die een vitale en cruciale functie vervullen in de Nederlandse culturele infrastructuur, tegemoet in de omzetderving als gevolg van de COVID-19 crisis. Om de hoogte van het subsidie te bepalen is een rekenregel toegepast die door de minister is vastgesteld. Daarnaast gold als voorwaarde dat gemeente en/of provincie het toegekende bedrag tenminste verdubbelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12