3voor12 Rotterdam

De 22ste editie van het Affligem Bluesfestival staat voor de deur

Bluesliefhebbers uit binnen- en buitenland komen naar Delft

In het weekend van 14, 15 en 16 februari vindt de 22ste editie van het Affligem Bluesfestival Delft plaats. Met ruim 75 gratis te bezoeken live-optredens op 36 locaties is dit evenement al enige jaren het grootste indoor Bluesfestival van de Benelux. Deze editie staan er daarnaast ook veel specials op het programma.

Wie niet kan wachten tot het weekend kan op donderdag 13 februari al in de stemming komen bij Filmhuis Lumen of het Rietveld Theater. In Filmhuis Lumen draait dan de documentaire ''That's The Way It Is'', dat inzoomt op de voorbereidingen van het legendarische concert van Elvis Presley in Las Vegas 1970. In het Rietveld Theater verzorgt huisdichter van De Wereld Draait Door, maar ook zeer kundig bluesmuzikant, Nico Dijkshoorn een optreden met zijn band The Hank Five. Tussen de muzikale noten mag je ook gedichten en verhalen verwachten over zijn blueshelden. 

Interactief is het Affligem bluesfestival ook, want op zaterdagmiddag kun je in het Hampshire Hotel een mondharmonica workshop bijwonen. Wel op tijd inschrijven, want het loopt vaak storm. 

Het gospel concert, dat je nog kent van de vorige twee edities, krijgt ook een vervolg. Op zaterdagmiddag 15 februari, 14.30 uur, is het Elijah Gospel en Soul Choir te bewonderen in de Maria van Jessekerk. Deze special is gratis.

Verder mag je op zondagmiddag 16 februari zeker de Laporte Brothers van Barrelhouse niet missen. Naast de mooie verhalen die ze zullen vertellen, spelen ze uiteraard ook muziek. Zie hiernaast het gehele programma of ga naar de website via www.delftblues.nl

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12