Luister terug: Philippe Zdar special

Een uur lang muziek van de Franse muziekvirtuoos

De Franse producer en DJ Philippe Zdar is woensdagavond op een vreselijke manier overleden, nadat hij uit een raam is gevallen in Parijs. Zdar, die geboren is als Philip Cerboneschi, vormde sinds 1996 het duo Cassius met Hubert Blanc-Francard (a.k.a. Boom Bass). Ze brachten vier albums uit, en hun vijfde verschijnt vandaag. In 3voor12 Radio draaiden we een uur lang muziek van Zdar. Zo hoor je materiaal als onderdeel van Cassius, zijn vroege werk met La Funk Mob en Motorbass en zijn rol als producer van onder meer Beastie Boys, Franz Ferdinand en Phoenix. Beluister hiernaast het hele uur terug. 

Als je op de socials kijkt zie je onwijs veel reacties van mensen uit de muziek; artiesten en producers reageren geschokt op het overlijden van Philippe Zdar. Er wordt veel gesproken over wat voor een voorbeeld Zdar voor hen is geweest. Zo ook de Nederlandse DJ Iason Chronis, beter bekend als Mason, die een enorme clubhit had met Exceeder. Mason beschrijft Zdar als iemand met “veel vrolijkheid, diepgang en melancholie”.

TRACKLIST:

CASSIUS - I <3 U SO
PHOENIX - 1901
LA FUNK MOB - RAVERS SUCK OUR SOUND AND GET FUCK
MOTORBASS - EZIO
CASSIUS  - 1999
THE RAPTURE - HOW DEEP IS YOUR LOVE
CASSIUS - THE SOUND OF VIOLENCE
BEASTIE BOYS - MAKE SOME NOISE
CASSIUS - GO UP feat. CAT POWER & PHARRELL
FRANZ FERDINAND - FEEL THE LOVE GO
CASSIUS - DON’T LET ME BE

3voor12 Radio, normaal met Eva Koreman maar voor dit keer met Mark van der Molen, hoor je elke maandag tot en met donderdag van 21.00 uur tot 00.00 uur op 3FM, via je radioonline of de 3FM app (iOS / Android).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12