3voor12 Leiden

Nieuw Leids concept What’s Up

De nieuwste trends op het gebied van jazz, funk, soul, fusion en hiphop

Leiden wordt vaak ‘Stad van Ontdekkingen’ genoemd. Het nieuwe concept ‘What’s Up’ wil dit nu ook laten gelden op het gebied van jazz, funk, soul, fusion en hiphop. Gesteund door Gemeente Leiden, Scheltema en Cultuurfonds Leiden zal het publiek kennismaken met de nieuwste trends op (inter)nationaal niveau, te beginnen met twee evenementen dit najaar.

Dinsdag 20 november zal de nieuwe Amerikaanse band Ghost-Note een concert geven in Scheltema. Drummer Robert “Sput” Searight en percusionist Nate Werth zetten percussie extra in de kijker met deze nieuwe groep. Bekend als basis van de fusionband Snarky Puppy daagt dit dynamische duo zichzelf uit om het publiek mee te nemen op een adembenemende muzikale reis met invloeden van James Brown, J Dilla en de Beastie Boys tot folkloristische West-Afrikaanse, Afro-Cubaanse en Braziliaanse samba-grooves.

Tijdens hun eerste Europese tournee worden ze terzijde gestaan door een ijzersterke band met Sylvester Onyejiaka (Prince, Quantic) op fluit, tenor en baritonsax, Jonathan Mones (Funky Knuckles, RC and the Gritz) op fluit, alt en tenorsaxofoon, Vaughn Henry op toetsen, Peter Knudsen op gitaar en internetster Dywane "MonoNeon" Thomas (Prince) op bas. Hun gezamenlijke doel: een avond creëren van onvergetelijke muzikale waanzin.

Vrijdag 7 december vindt er een minifestival van What’s Up plaats, met drie acts in Scheltema. De Amsterdamse groep Son Swagga maakt muziek waar geen vinger op valt te leggen. Niet alleen tijdens een optreden, maar ook binnen de songs zelf klinkt een afwisseling van psychedelische fusion, intergalactische funk, spirituele jazz en video music.

Toetsenist Niels Broos (Kyteman, Jameszoo, e.a.) & drummer Jamie Peet (Dominic J Marshall Trio, Pete Philly, e.a.) gooien het over een andere boeg en brengen een instrumentaal, atmosferisch, meeslepend, wild en compleet georganiseerd, geïmproviseerde liveshow.

De Tenzers mogen de avond afsluiten. Deze broers ademen muziek met hun werk als dj’s, producers en co-owners van het Super-Sonic Jazz label, waartoe ook Son Swagga en Niels Broos & Jamie Peet behoren. Open-minded en veelzijdig combineren ze disco, jazz, afro, Detroit, Chicago en alles wat hen beweegt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12