3voor12 Den Haag

Parkpop 2018: The Dubbeez

Parkpop wordt wakker met een flinke dosis Amsterdamse dub

De tent die dit jaar in het Zuiderpark is verrezen, is nog tergend leeg als ‘ex-nachburragemeistâh’ René Bom om 13.00 uur de eerste act aankondigt. Den Haag moet nog wakker worden, dat is duidelijk.

Desondanks laten The Dubbeez zich niet uit het veld slaan. De ‘uit Amsterdam overgevlogen’ reggaeband zet een lang instrumentaal intro in, waarmee het publiek langzaam de tent binnendruppelt. De energie barst echter pas echt los als ook vocalisten Quincy en Joanne het podium betreden. Nu blijkt waarom Ziggy Marley de band heeft uitgekozen als support act voor zijn Europese tour: The Dubbeez hebben een goede energie en weten het schaarse Parkpop-publiek dat al in het Zuiderpark is, moeiteloos te bespelen.

De bas speelt een prominente rol in het werk van de band, een rol die bassiste Olivia Davina met gemak op zich neemt. Ook de zang van Joanne is indrukwekkend; tijdens een cover van Nina Simone’s ‘Feeling Good’ laat ze het festival zien wat ze in haar mars heeft, waarna de band knallend afsluit met een energieke uitvoering van ‘On The Road.’

Het moment: Op de vroege zondagmiddag is er maar één ding waarover je met je publiek kunt bonden en dat weten The Dubbeez maar al te goed. Het nummer ‘Hangover’ wordt dan ook geheel in stijl aangekondigd: “Laatst zat ik een uur op het toilet en dacht ik dat ik doodging. Toen kwam dit nummer ineens in m’n hoofd.” De instemmende glimlachjes in het publiek spreken boekdelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12