PP19: Au/Ra is een allemansmisfit

Megahits gaan erin als roze koek

Wat is ze ook lekker gek, hè? Met die donkergroene zeewierlokken ziet Au/Ra eruit alsof ze zó uit een Japanse anime is komen wandelen. De Antiguaanse zangeres is dan ook mega-fan van Studio Ghibli films, de natte droom van Japanofiele cartoonnerds, en haar naam is een afgeleide van haar zelfverzonnen Lord Of The Rings-fanfiction. En dan zingt ze ook nog eens liedjes over 'die ene keer' dat ze vrienden met Drake probeerde te worden via de Playstation (‘it was sooo ridiculous!’) en poppy radiohits over paniekaanvallen en teenage anxiety. Is dat nou een electropop-cover van Pink Floyds ‘Another Brick In The Wall Pt. II’? Nee hoor, dat is gewoon Au/Ra’s bloedeigen ‘Outsiders’. ‘This song is for everyone who feel like they don’t fit in!’ Ja, Au/Ra is de belichameling van iedere doodnormale puber die zich zo nu en dan een driehoek in een wereld van vierkantjes voelt.

En dat terwijl haar hitgevoelige electropopsongs juist hartstikke dertien in een dozijn zijn. Daar is trouwens helemaal niets mis mee, want daardoor is Au/Ra het puzzelstukje dat op iedereen aansluit. Écht ramvol staat de Four niet, maar goed, dit is dan ook de eerste show van de dag op deze stek, en dan kun je het prima knap noemen hoe Au/Ra de hele tent weet mee te laten klappen op de doffe beats die van achter haar op een elektronisch drumstel worden gespeeld. En ‘Darkside’, dat is toch gewoon een mega-hit met een super onaanstootgevende EDM drop?

HET MOMENT
Nog zo’n superhit: ze zet gewoon in met het origineel van ‘Panic Room’, maar even later ontspoort die dan toch in de CamelPhat-remix op een opgeschroefd toerental. En ja, dan gaan de eerste handjes van de dag toch wel de lucht in. Ook linksvoor, waar een viertal - gekleed in roze tutu’s en ieder met een eigen variatie op het gekke roze hoedje, ook vrolijk met de heupen zwaait. Ja, Au/Ra is precies gek genoeg voor Pinkpop.

Kijk hier de 3fm-sessie van Au/Ra terug. Voor meer Pinkpop 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12