3voor12 Rotterdam

Order of the Emperor gaat in oktober opnemen met nieuwe bassist

Grote Prijs van Rotterdam winnaar en album van het jaar winnaar heeft al gespeeld op Bevrijdingsfestival Zuid-Holland, Scumbash en Baroeg Open Air

Rockband Order of the Emperor gaat in oktober weer de studio in, meld de band via facebook. Met een nieuwe bassist. Bart van Garderen van de stoner/doom band Whooom vervangt Alex (ex- Low Point Drains). 

In 2016 heeft de band gespeeld op Baroeg Open Air, waarna debuutalbum Behold is gereleased op een uitverkocht V11. Het debuutalbum oogst nationaal en internationaal lof in de rockcommunity door de sterke vocalen van zanger Wouter en de opbouwende en soms exploderende nummers. Vervolgens heeft de band de Grote Prijs van Rotterdam gewonnen en is single 'Take The Blues Away' op één stem na net niet de Beste Track geworden(achter Broederliefde). In 2017 heeft de band Scumbash geopend en Bevrijdingsfestival Zuid-Holland plat gespeeld.

Uit de review van Bevrijdingsfestival Zuid-Holland: 'Hoogtepunt van de dag is: Order of the Emperor. De winnaar van de Sena Grote Prijs van Rotterdam brengt haar energieke nummers met veel kracht en bezieling. De band vliegt er meteen in met de opening van 'Back to the Roots'. Waarna de kenmerkende twee leadgitaristen te horen zijn. Bij het volgende nummer, de nieuwe single 'As the World Burns', krijgt de Emperor het publiek halverwege met één aansporing aan het klappen. In het publiek staan mensen luchtgitaar te spelen, te rocken en te dansen. Opvallend is dat de voortdenderende groove ook niet-Rockers weet te pakken, inclusief hiphoppers voor Rotterdam Airlines. Aan het eind scandeert het publiek "We want more!"

Daarna werd het wat rustiger rond de band. Begin dit jaar is de bassist dus vervangen. In oktober 2018 duikt de band de studio in. 

Inmiddels staan vier nummers van debuutalbum Behold op 10.000 afspeelbeurten.

Spotify

Bandcamp

Youtube

Facebook

Instagram

Twitter

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12