steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Arnhemse singer-songwriter Bowe strikt Praags philharmonisch orkest voor nieuwe single

'Laat me Leven' opgenomen met The City of Prague Philharmonic Orchestra

De Arnhemse singer-songwriter Bowe (Boudewijn de Jong) heeft op zijn nieuwe single 'Laat me Leven' samengewerkt met The City of Prague Philharmonic Orchestra.

Het bezoek aan Praag was zenuwslopend. De leden van het orkest moesten binnen een paar pogingen het liedje direct perfect spelen en de communicatie verliep via een tolk. Tijd om het vaak over te doen was er niet. Bij aankomst in de studio had het orkest de muziek nog nooit gehoord, alleen de dirigent was betrokken bij de voorbereiding en repetities waren er niet. Uiteindelijk heeft het The City of Prague Philharmonic Orchestra 'Laat me Leven' vier keer gespeeld, waar twee volledig goede versies uit te destilleren waren.

Na de sessie in Praag heeft Bowe gitarist Wesley Nuis (o.a. Davina Michelle) gevraagd een gitaarsolo te spelen in de climax van de toch al bombastische track. Bowe voegde zelf ook nog zes eigen gitaarpartijen toe en gaf de song met een sample van een scratchende plaat ook nog een licht elektronisch tintje. In de videoclip zijn gitarist Wesley Nuis en zijn partner Linda te zien.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland