3voor12 Gelderland

4df19: Snow Coats zorgen voor een opgewekt begin

Licht, maar niet oppervlakkig

Er komt goede muziek uit de Achterhoek en dat bewijzen ook de Snow Coats, een indie-folkband uit Doetinchem. Hun debuutalbum Take the Weight of your shoulders werd door 3voor12 Gelderland uitgeroepen als beste album van 2018. Alle reden dus om deze band in de schijnwerpers te zetten tijdens de speciale serie concerten op het Entree-podium.

Snow Coats is ontstaan als examenproject van de muziekopleiding op RijnIJssel en het klikte zo goed dat ze na het diploma gewoon doorgingen. De band bestaat uit zanger-gitarist Anouk, de tweeling Daan (gitaar en banjo) en Joost (drum) en Frank op bas, en sinds kort versterkt met Merel op gitaar, zang en toetsen. Dat geeft de muziek een rijker geluid en een diepere gelaagdheid.

De muziek van Snow Coats zorgt voor een opgewekt gevoel. De nummers worden niet volgepropt met geluid maar laten alle ruimte voor zang en de afzonderlijke instrumenten waardoor het geheel licht maar zeker niet oppervlakkig klinkt. Er is plaats voor dromerige indie maar ook uptempo catchy popliedjes en een enkele ballad worden niet geschuwd.

Anouk zingt zoals altijd vol overgave en geniet zichtbaar van de respons. Ook de andere bandleden hebben er deze middag duidelijk plezier in. Ze spelen vooral bekend werk, maar ook een enkel nieuw nummer. Het publiek moet er op deze vroege donderdagavond nog even inkomen maar al snel wordt er vrolijk meegeklapt en knikken de hoofden en schuifelen de voeten. Naarmate de set vordert blijven steeds meer mensen staan. Hopelijk zien we deze band de komende jaren nog eens terug op een van de grotere Valkhofpodia.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12