Openbaar Ministerie gaat Ali B en Jeroen Rietbergen vervolgen

The Voice-zaak tegen Marco Borsato geseponeerd

Het Openbaar Ministerie ziet grond om Ali B en Jeroen Rietbergen te vervolgen op basis van diverse aanklachten die voortkwamen uit het programma The Voice Of Holland, zo meldt het AD. Ali B was bij het programma jurylid/coach en Rietbergen bandleider. In die hoedanigheid zouden ze zich aan verschillende vrouwen vergrepen hebben. Tegen Ali B. werden drie aangiften gedaan van verkrachting en een van aanranding. Eén geval van verkrachting wordt geseponeerd omdat daar geen strafbare feiten zijn geconstateerd. Ali B wordt dus wel vervolgd voor drie andere feiten. Rietbergen wordt ook beschuldigd van verkrachting, onder meer door kandidaat Nienke van Wijnhoven.

Marco Borsato werd ook beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, maar de Voice-gerelateerde aanklacht tegen hem is geseponeerd omdat de klacht over hem niet gesteund werd door aanvullend bewijs. Er loopt wel nog een andere zaak tegen hem. De carrière van Borsato is min of meer helemaal stil komen te liggen na de uitzending van BOOS waarin zijn naam genoemd werd. Eerder al werd bekend dat de zaak tegen regisseur Martijn N. geseponeerd wordt wegens gebrek aan bewijs.

Ali B reageert teleurgesteld op het bericht van het Openbaar Ministerie. Hij zegt blij te zijn met het seponeren van de zaak die ook te zien was in de uitzending van BOOS, omdat daar volgens hem geen sprake is van een strafbaar feit. De vervolging die blijft staan is volgens hem ingegeven door druk van de publieke opinie. ‘De afgelopen 14 maanden hebben we hemel en aarde bewogen om snelheid te krijgen in het onderzoek en hebben wij steeds gevraagd om duidelijkheid. Die oproep werd niet beantwoord. In de tussentijd heb ik, in overleg met het OM, mediation gesprekken aangevraagd met de vrouwen die aangifte hebben gedaan. Deze gesprekken lopen en zijn zeer waardevol. We hebben het OM verzocht deze gesprekken af te wachten.’

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12