Amsterdam: voorlopig geen ontheffing voor concertzalen

Huidig besmettingsniveau te hoog

Culturele instellingen in Amsterdam krijgen vooralsnog geen ontheffing om meer dan dertig personen te ontvangen. Dat heeft de woordvoerder van burgemeester Femke Halsema laten weten aan AT5. Gisteren werd bekend dat veiligheidsregio's een uitzondering kunnen maken voor onder meer grote concertzalen, maar 'met het besmettingsniveau vindt de voorzitter van de Veiligheidsregio en burgemeester generieke ontheffingen voor theater en bioscopen niet verantwoord.'

Dat is een grote klap voor podia, die de afgelopen maanden voorzichtig weer een programmering opbouwden, compleet met corona-protocollen. Het gaat met name om Nederlandse acts, die voor een klein publiek optreden. Zo zou vanavond in Paradiso Lars And the Magic Mountain in de grote zaal van Paradiso spelen. Paradiso meldde eerder vandaag op Facebook dat het concert wel degelijk doorgaat, maar heeft het concert nu alsnog afgelast. Zalen als Paradiso, Melkweg en de Marktkantine hebben bovendien een seated programma opgetuigd voor Amsterdam Dance Event, dat net na de termijn van de huidige maatregelen moet plaats vinden.

Mogelijk is het later wel mogelijk om ontheffingen te geven. Op dit moment wordt met andere veiligheidsregio's overlegd om te komen tot een heldere lijn. De maximale capaciteit geldt overigens niet voor musea, omdat die gezien worden als doorlooplocatie. Bezoekers moeten wel reserveren op een tijdslot, zoals dat eerder ook al gebruikelijk was.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12