PP20: Keane is perfect met hoofdletter PERFECT

Maar wie snijdt er toch de hele tijd uien?

De zon zakt achter de Limburgse heuvels en de lucht vult zich met de geur van rode wijn. De kinderen zijn veilig bij opa en oma dus de kurk kan van de fles. Live, Love, Life. Het is tenslotte Keane. De Britse vaandeldragers van de knuffelrock staan vandaag na zeven jaar afwezigheid eindelijk weer op een Nederlands podium. Tuurlijk, hun laatste album is een draak met een paar slappe Killers-aftreksels. Maar wat maakt het uit, als je in de armen van je grote liefde of je beste vrienden mee kan blèren met een paar van de mooiste liedjes ooit gemaakt? Helemaal niets natuurlijk.

Wacht even. Mooiste liedjes ooit gemaakt? Dat klinkt misschien overdreven, maar dat is het zeker niet. De set van Keane is namelijk perfect met hoofdletter PERFECT. ‘Bend & Break’, ‘Everybody’s Changing’, ‘This is The Last Time’, ‘Bedshaped’, ‘Crystal Ball’, ‘Is It Any Wonder?’, ‘Somewhere Only We Know’. Allemaal klassiekers die na vijftien jaar alleen nog maar beter zijn gaan klinken.

Hoe leger de bekertjes wijn, hoe meer knuffels, tranen en liefdesbetuigingen ontstaan. Terwijl rechts van mij een Limburgse rocker met enorme Guns N’ Roses tattoo zijn vrouw ten huwelijk vraagt, zie ik mijzelf ineens een welgemeend ‘Ik hou van jullie’ sturen naar de familie-chat. Wie snijdt er toch de hele tijd uien midden op het veld? In de coulissen slaat ondertussen Jan Smeets zijn arm nogal onhandig over de hoge schouders van Eric Corton. ‘Je weet dat je mijn beste vriend bent.’ zie je Jan zeggen. ‘Ja.’ zegt Eric terwijl hij stiekem een slokje wijn neemt. Voor Keane maak je een uitzondering.
 
HET MOMENT:
Dat is natuurlijk de klassieker der klassiekers: ‘Somewhere Only We Know.’ Wanneer de pianoakkoorden worden ingezet ontploft het veld. Een bekertje rode wijn vliegt door de lucht en land met een perfecte draai op de vleugel van toetsenist Time Rice-Oxley. Hij neemt er gracieus een slokje van zonder een akkoord te missen. Als vervolgens Davina Michelle het podium probeert te bestormen om een coupletje mee te pakken wordt het nog even spannend. ‘Als Lily Allen het kan, kan ik het ook.’ zie je haar zeggen. Gelukkig is de beveiliging attent.

3voor12 is het hele weekend in Landgraaf om verslag te doen van Pinkpop. Check hier alle recensies.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12