ESNS19: Idaly is de bescheidenheid zelve

​​​​​​​En zet een fijne show neer

Idaly is lekker bezig. De rapper, zanger en producer scoort miljoenen streams. Zijn 4 weken geleden uitgebracht nummer Fallin’ met SFB en hitwonder Ronnie Flex heeft nu al meer dan een miljoen views op YouTube. Komt het door zijn unieke sound? Neuh, niet bepaald. Zijn dancehallbeats klinken lekker zomers, maar zijn niet echt origineel te noemen. Zijn zang gaat goed samen met de beats, maar helaas heeft hij daar veel autotune voor nodig. Uniek is het dus niet, maar het lijkt wel te werken.

Idaly… heb ik die naam niet eerder gehoord?
Dat kan kloppen. Als producer heeft hij veel hits op zijn naam staan, onder andere met Bokoesam en rapcollectief Wilde Westen. Bovendien is het zeker niet de eerste keer Noorderslag voor de man. In 2016 won hij namelijk de popprijs met hitfabriek New Wave. De aandacht ging toen echter vooral naar Ronnie Flex en Lil’ Kleine.

Een must-see?
Aan de ene kant niet, aan de andere kant wel. Muzikaal is zijn show niet heel erg bijzonder. Idaly wordt begeleid door een dj, maar that’s it. Daarmee heeft het een vrij hoog plattelandsdiscogehalte. Maar Idaly is meer dan dat. Hij staat vol overtuiging op de FunX-stage in de Kelder van de Oosterpoort. Passievol en gefocust zingt en rapt hij. Hij is eerlijk over zijn zenuwen en die bescheidenheid siert hem, helemaal binnen het genre waarin hij valt. Ingetogen staat hij op de bühne. Bovendien heeft hij overduidelijk talent: zijn zang is zuiver en zijn flow scherp. Wetende dat hij ook nog een goede producer is maakt de bewondering alleen maar groter. Hopelijk gaan we dit jaar nog veel van hem horen.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12