Vanavond in 3voor12 Radio

Fijne World Piano Day! + DJ Shortlist met Nuno Dos Santos

Het is vandaag de 88e dag van het jaar en dat betekent sinds 2015: fijne World Piano Day! De Berlijnse pianist Nils Frahm zette de dag twee jaar geleden op de agenda (een piano heeft 88 toetsen, vandaar). Of het nou door hem komt of niet: de laatste jaren horen we de piano veel terug in poppodia en op festivals. (En vanavond dus ook op 3FM.) Hoe komt dat? We vragen het aan Lavalu, de Nederlandse muzikante die vorige jaar op persoonlijk verzoek van Nils Frahm het eerste Piano Day-evenement in Nederland op poten zette. En nog altijd de enige Nederlandse inzending is die zijn Piano Day 2017-playlist heeft gehaald. 

En na een heleboel releases van anderen op zijn label Something Happening Somewhere, is er nu eindelijk de eerste SoHaSo-EP van de Utrechtse house-dj Nuno Dos Santos zelf. Tijd om hem aan de tand te voelen over zijn favoriete tracks in de DJ Shortlist.

Je hoort het vanavond tussen 21:00 en 00:00 in 3voor12 Radio op 3FM of via 3FM.nl/live!

Meepraten over de uitzending kan door een sms te sturen naar 3333, of natuurlijk door te twitteren met @roosmarijn, #3voor12 en #3fm.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12