LL17: Canshaker Pi promoveert aan de Indie Academy

En vinkt ook even Lowlands af

Vooraf schalt 'Power Ranger' van Mozes and the Firstborn door de X-Ray, nog zo'n talentvolle Nederlandse band die aanvankelijk aanstekelijk met garagerock stoeide. Benieuwd hoe Canshaker Pi zich gaat ontwikkelen. De jonge Amsterdamse band deed al tweemaal Noorderslag en bracht een goede debuutplaat bij Excelsior uit.

Het viertal gaat erg hard van start, bijna overdreven om zo los te gaan op de snaren. Het slaat wel over, bij het tweede nummer is er al een pitje. We genieten van het a la Pavement slackende 'Naked Flower of the Wiz', meer dwarse Dinosaur Jr. rock ('Bonox') en eerste liefde 'Shaniqua'. Dat herinnert weer fijn aan Weezer, maar ja wat heb je aan die referenties? 'If she is only seventeen?' Bassist Ruben dankt het - inderdaad, jonge publiek 'en Pip Blom voor het vervangen van de snaren.'

Bij de heerlijke single 'Jals' ('Just a little something...') ontploft en springt de voorste helft van de X-Ray. Goede show. Deze podiumplek op dit belangrijke festival doet recht aan de groei van de band. Toch denken we niet dat Eric van Eerdenburg dit bij de 30e Lowlands als X-Ray hoogtepunt zal noemen, zoals hij bij John Coffey deed. Het is nog net te inconsistent en mist wat extra vuurwerk. Zo komt het tweede deel beter over. Het nummer dat gitarist Boris zingt heeft naast enthousiasme ook venijn en intensiteit. Nieuwe single 'Indie Academy' trekt die lijn door en we gaan ook hard op 'Looking For Love On Ibiza'.

Misschien leggen we de lat wel gewoon te hoog. Deze jongens promoveren volgend jaar gewoon aan die Indie Academy. En vergelijkingen met John Coffey?! Nu ja, het jonge publiek, de crowdsurfende meisjes en de bluf hebben ze al.

HET MOMENT:
De X-Ray loopt aardig vol voor aanvang en iemand blaast met veel moeite en knalrode kop een strandbal op. Niet voor niks: Als na een nummer of drie de eerste crowdsurfer op het publiek ligt, krijgt ie de bal meteen in de schoot geworpen.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12