3voor12 Den Haag

Skatepunkers van Drunktank zijn terug van weggeweest...

...en lanceren een album met alle goede dingen van de afgelopen 9 jaar in de Zwarte Ruiter

Vrijdag 26 juli presenteert Drunktank zijn album in de Zwarte Ruiter, feest! We hadden al een tijd niets van ze gehoord, maar ze zijn terug van weggeweest. De skatepunkers presenteren met dit album naar eigen zeggen hun beste nummers van de afgelopen 9 jaar. Met 50% nieuwe bandleden en 100% nieuwe energie geloven wij hier wel in.

Het is een tijdje stil geweest rond Drunktank, het laatste album kwam uit in 2010. Maar nu is het er eindelijk: Return Of The Infamous Four. Het album is (bijna) helemaal zelf opgenomen, ge-edit en geproduceerd en is op vinyl, casssette, cd en digitaal beschikbaar. Zowel ‘oldskool’ als ‘newskool’ dus.

De band gaat -voor zover het past in het gezinsleven, aldus de stoere rockers- zoveel mogelijk shows spelen en veel tijd en liefde steken in de promotie van het nieuwe album. Op deze manier willen ze ‘zo ver mogelijk komen’. Tot nu toe hebben ze het in ieder geval goed voor elkaar rmet optredens op onder andere Jera on Air, Punkrock Holiday en Anti Shit fest.

Last but not least, we moesten het weten, dus we hebben het gewoon gevraagd: klopt het dat de bandleden cartoons zijn? Want daar lijkt het wel op als we kijken naar de posters, albumcover en merchandise. Nee dus, cartoons zijn voor kinderen. “Wij houden wat meer van de volwassenere comic stijl. Tegen het manga (Japanse strips) aan. Dus we zijn comic characters. Één van onze grootste inspiraties is Iron Maiden en wat we zo vet aan hun artwork vinden is dat elk album een vergelijkbare stijl heeft. Dat wilden wij met onze albums ook doen zodat er echt een lijn in zit.” aldus Pim Troost.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12