Vrijdagmiddagplaylist: de tofste house- en technotracks gemaakt door vrouwen

Met o.a. The Black Madonna, Willow en Rebekah

De gouden regels op de dansvloer: als je de meisjes hebt, dan komen de jongens vanzelf. Maar die regel geldt helaas vooral voor de dansers, niet voor de mensen achter de knoppen. House en techno blijven een mannen-aangelegenheid. En dat terwijl je toch met groot gemak een playlist kunt vullen met mooie recente house en techno door vrouwelijks producers.

De meest opvallende vrouwelijke ster in de clubs op het moment is natuurlijk The Black Madonna. Haar opkomst kan je moeilijk ontgaan zijn, want hij was astronomisch. Twee jaar terug kende nog bijna niemand haar, nu is ze headliner bij de beste clubs en festivals. Ze is bovendien zeer uitgesproken als het gaat om man-vrouw-verhoudingen in de club. Dat is ze altijd in interviews, maar nu ook in een project met wodkamerk Smirnoff. Hun gezamenlijke doel: het aantal vrouwelijke headliners op dance festivals verdubbelen.

Ok, maar wie moeten dan zijn, die toekomstige headliners? We verzamelden ze voor je in de vrijdagmiddagplaylist. Check hier ook de dj Shorlist die we van de week met techno lady Rebekah deden.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12