Down The Rabbit Hole verplaatst naar augustus, betrekt Lowlandsterrein

Tickethouders 2020 kunnen kaartje gebruiken of krijgen geld terug

Ook Down The Rabbit Hole is naar achteren geduwd. De oorspronkelijke datum van het popfestival stond vast voor het eerste weekend van juli, waardoor het kwalificeerde voor het garantiefonds, een regeling waardoor 80% van de gemaakte kosten zouden worden vergoed. Toch heeft het popfestival besloten het risico niet te nemen. Vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom de coronamaatregelen, en de gecancelde tours van internationale artiesten, heeft de festivalorganisatie een nieuwe datum geprikt. Dat wordt het weekend van 27 tot en met 29 augustus 2021, één week na Lowlands. Bovendien trekt het festival niet traditiegetrouw naar Beuningen, maar trekt het eenmalig in bij het Lowlandsterrein in Biddinghuizen, om de productionele lasten te verlichten.

Het festival neemt voor zijn Rabbits in the Lowlands-editie overigens wel gewoon de bekende tenten en aankleding mee, valt te lezen op de website. Opvallend is wel silent disco-beleid van de nachtprogrammering. De festivalorganisatie schrijft: 'We pieken lekker op tijd: met onze geluidsvergunning mogen we tot 23:00 uur voluit, daarna duiken we met headphones alle tenten en clubs in en struinen we de veldjes af.' Morgen wordt de eerste lading namen van de line-up gelost. De algemene kaartverkoop start op 1 mei om 11:00. Tickets voor de gecancelde editie van 2020 blijven geldig. Tickethouders die in augustus niet aanwezig kunnen zijn, kunnen hun geld terug krijgen, of de tickets omboeken naar kaarten voor de volgende editie in 2022. ‘Volgend jaar vindt Down The Rabbit Hole in het eerste weekend van juli gewoon weer plaats in onze geliefde Groene Heuvels te Beuningen. Als blijkt dat Rabbits in the Lowlands vanwege corona onverhoopt toch niet door kan gaan, stellen we uiteraard weer een ticketregeling op.’

Met de keuze om te verplaatsen treedt het popfestival in de voetsporen van een boel andere festivalorganisatoren. Daardoor is de festivalkalender in de nazomer propvol. Kan de sector dat eigenlijk wel aan? Niels Aalberts en Atze de Vrieze bespraken het in deze aflevering van de Machine.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12