3voor12 Gelderland

#4df18: Navarone speelt een bij voorbaat al vrijwel gewonnen thuiswedstrijd

Uitstekend optreden dat soms last heeft van minder hoorbare zang

Het kón eigenlijk al niet misgaan. Een vol Plein 1944 met – aan het volop meezingen en juichen te oordelen – vrijwel uitsluitend fans, een optreden in de thuisstad en een hele trits in-your-face nummers die bijna allemaal pakken en raken. Navarone speelt deze maandagavond laat al bij voorbaat een wedstrijd die ze niet lijkt te kunnen verliezen.  

De band Navarone bestaat dit jaar tien jaar en vierde dat eerder dit jaar al met de uitgave van een limited edition vinyl ep en een aantal clubshows. Vanavond gaat de band er met gestrekt been in met knallende uitvoeringen van onder meer ´Snake’ en ‘Showtime’, gevolgd door mooi opgebouwde en breed uitgesponnen versies van ‘Sage’ en ‘Days of Yore’.

Jammer daarom dat de zang van Van Haren soms verzuipt. Vooraan het podium is de geluidsmix nog prima, maar halverwege het veld en aan de zijkanten komt de zang op sommige momenten nauwelijks boven de instrumenten uit. Jammer, want dat de zanger een fenomenale strot heeft bewijst hij meerdere malen vanavond.

‘We hebben straks nog een verrassing voor jullie’ zegt frontman Merijn. Even denken we dat Robin Borneman een gastoptreden komt verzorgen, net zoals Van Haren dat eerder die avond deed bij Borneman in de Stevenskerk. Maar nee: het is de Nijmeegse première van hun nieuwe nummer ‘Cerberus’ van hun nieuwe album dat in november 2018 uitkomt.  Een knaller met fraaie tempowisselingen dat nog een stapje verder gaat dan het stevige geluid dat de band al op Oscillation liet horen. Dat belooft wat voor november.

HET MOMENT:
Het publiek dat ritmisch meeklapt halverwege ‘Sage‘ en ‘Lonely Nights’.  Dat roept herinneringen op aan Queen tijdens Live Aid met ‘Radio GaGa‘. Geen gekke vergelijking overigens: die band heeft zijn invloed in Navarone en zowel bandleden Merijn van Haren als Kees Lewiszong maken deel uit van een Queen tribute-band.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12