steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Amber Arcades releaset laatste deel van European Heartbreak trilogie

Met twee singles in één maand neemt ze een aanloop naar het binnenkort te verschijnen gelijknamige album

De zomerperiode is traditioneel een periode waarin weinig nieuwe muziek wordt uitgebracht. Zoals zoveel tradities staat ook deze echter op de helling. Amber Arcades is één van de acts die deze zomer gewoon een aantal nieuwe nummers presenteert. Op 23 juli verscheen ‘Alpine Town’ en afgelopen maandag ging nieuwe single ‘Where Did You Go’ in première bij BBC Radio 6. De video bij ‘Where Did You Go’ is het laatste deel van de European Heartbreak trilogie, een korte film van Elliott Arndt waarin een wat ongemakkelijke relatie wordt gevolgd. “De hoofdpersonen van de film zitten volgens mij ook allebei heel erg in hun eigen wereld opgesloten”, vertelde Annelotte de Graaf daar eerder over tegen 3voor12. “Ze bellen veel maar praten ook veel langs elkaar heen, en kunnen zich misschien alleen met elkaar verbonden voelen doordat ze ver van elkaar verwijderd zijn. Ze zijn dus meer verliefd op hun zelf-gevormde beeld van elkaar dan op elkaar.”

De nummers zijn afkomstig van het langverwachte tweede tweede album van Amber Arcades, European Heartbreak, dat op 28 september uitkomt. Wij zijn niet de enigen die in gespannen afwachting zijn: de BBC heeft European Heartbreak opgenomen in zijn lijst met 50 albums waar ze naar uitkijken voor de rest van 2018, naast platen van onder anderen Paul McCartney en Paul Weller.

Lees ook ons verslag van Amber Arcades’ optreden in EKKO, waarin een groot aantal nieuwe nummers hun live-debuut in Utrecht kregen. Komend weekend speelt Amber Arcades op het Planet Oedipus festival in Amsterdam.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht