VPRO maakt tweede documentaire over Ronnie Flex

3Doc: De vlucht van Ronnie is zaterdag 7 maart te zien op NPO 3

Het jaar 2019 was een cruciaal jaar voor Ronnie Flex, één van Nederlands succesvolste rappers. Hij won de Popprijs, had miljoenen streams en speelde op alle grote festivals. Tegelijkertijd worstelde hij met het vaderschap, de druk om een nieuw album te maken, depressies en een drank- en drugsprobleem. 3Doc: De vlucht van Ronnie volgt hem tijdens dit bewogen jaar. We zien zijn successen, maar ook zijn kwetsbare en onzekere kant. Gaat het hem lukken grip op zijn leven te krijgen?

Regisseur Sacha Vermeulen volgde opnieuw een jaar lang Ronnie Flex in dit vervolg op Alleen met iedereen uit 2017. De nieuwe documentaire laat de keerzijde van zijn succes, en zijn persoonlijke struggles zien. Ronnie is een grote popster op de vlucht voor de realiteit van het dagelijks leven en zijn nieuwe rol als vader. Hij probeert op het rechte pad te blijven en aan zichzelf te werken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De druk van een nieuw album maakt zijn leven niet eenvoudig. Gaat het hem lukken? 

Regisseur Sacha Vermeulen: ‘Ronnie heeft een bijzondere binnenwereld, en struggelt met onzekerheden die veel jongeren van zijn generatie zullen herkennen. Mede daarom is zijn oprechtheid hartverwarmend en bovenal noodzakelijk. De docu is een classic coming of age verhaal.’  

Ronnie Flex: ‘Vanaf de dag dat mijn dochter Nori geboren was, dacht ik voor 't eerst: al die Ronnie Flex shit het boeit me niet. Ze heeft schoolgeld nodig, en speelgoed, ze is de eerste in mijn leven. Zo bezeten als ik van mijn muziek was, ik had gewoon nooit gedacht dat ik iets belangrijker zou kunnen vinden dan dat.’ 

3Doc: De vlucht van Ronnie is zaterdag 7 maart om 22.05 te zien op NPO 3. Kijk hiernaast de documentaire Ronnie Flex - Alleen Met Iedereen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12