3voor12 Gelderland

Fré wint 3voor12 Gelderland Award voor Beste artwork

Award voor artwork album WE RISE When We Lift Each Other Up

Fré heeft vanavond tijdens de 3voor12 Gelderland Awards in Luxor Live de 3voor12 Gelderland Award gewonnen in de categorie Beste artwork. Het publiek kon de afgelopen weken nominaties voordragen in verschillende categorieën en dat resulteerde in een lijst van nominaties waaruit een jury, bestaande uit professionals uit de muziekwereld in Gelderland, uiteindelijk in de categorie Beste artwork Fré als winnaar uitkoos voor hun album WE RISE When We Lift Each Other Up.

Uit het jury-rapport: 'Het artwork is mooi helder en clean. Zonder dat we weten wat voor muziek het is, krijgen we er wel een idee bij. Je wordt min of meer getriggerd. Er is bijna een verhaal te vinden. Ook het gebruik van grote en kleine letters in de titel suggereert grootheid. Prachtig verzorgd met duidelijke boodschap , gerecycled papier, geen cd of vinyl uit respect voor milieu.'

Het album wordt 29 februari 2020 met een concert in Luxor Live in Arnhem gelanceerd en digitaal in drie delen gepubliceerd: het laatste deel komt uit op 29 februari. In plaats van een cd of een vinyl heeft Fré een plastic-vrij, biologisch afbreekbaar kunstwerk uit gerecycled papier ontworpen.

Fré bestaat uit Frederike Berendsen (zang, charango, e-guitar, ukulele), Julian Bohn (piano, synthesizer, backing vocals), Caris Hermes (bas) en Lukas 'Bobby' Büning (drums). Berendsen is geboren en getogen in Doetinchem, heeft haar studie afgesloten aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en woont momenteel - na een tijd in New York gewoond te hebben - weer in Gelderland (Babberich).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12