3voor12 Utrecht

Ook Rey Tranquilo, ADF Samski, Vic Willems, Someone, Emile Lagarde, Wally A$M en Bokoesam naar Tweetakt

3voor12 Utrecht presenteert Vic Willems en TESSEL

Update 15/3: Festival Tweetakt 2020 kan helaas niet doorgaan, vanwege de maatregelen van de overheid in verband met het coronavirus.

Tweetakt heeft de laatste namen voor het muziekprogramma bekendgemaakt. Rey Tranquilo, ADF Samski, Vic Willems, Someone, Emile Lagarde, Wally A$M en Bokoesam komen naar het Utrechtse kunstenfestival, dat van 27 maart tot en met 12 april 2020 plaatsvindt op De Neude en verschillende andere locaties. Eerder werden onder anderen LO-FI LE-VI, la loye, 4b2m, Peaking Lights, YellowStraps, Tessel en Sor al aangekondigd.

Met de nieuwe namen bevestigt Tweetakt zijn reputatie als plek waar (nieuw) hiphop-talent een kans krijgt. Rey Tranquilo won in 2018 De Grote Prijs van Nederland en was dat jaar de meest geboekte hiphopact tijdens de popronde. Vorig jaar kwam zijn eerste EP More Life For Life uit bij Top Notch. ADF Samski brak vorige week EKKO nog af tijdens hiphop-avond La Cassette. Met tracks als ‘Breitling’, ‘Ribba’ en vooral ‘No Hook 3’ heeft hij al een mooi rijtje hits te pakken. Later dit jaar is hij te zien op WOO HAH! maar eerst op de Neude. De veelzijdige rapper Bokoesam stond in 2018 al op WOO HAH!. Dat jaar verscheen ook zijn mooie, in Berlijn opgenomen album Nachtvlinder, waarop hij samenwerkt met o.a. Boef, Idaly, Leafs, Yung Nnelg en Young Ellens. Oualid ‘Wally’ Oussar begon zijn muzikale carrière in Den Haag met zijn crew A$M (Agga $treet Music). Onder de naam Wally A$M bracht hij de Road To DBV EP en het album Days Before Vrijheid uit. Inmiddels zit hij bij Noah’s Ark.

Donderdag 9 april presenteren wij twee opkomende Utrechtse acts op Tweetakt. Indie-surf band TESSEL viel op met de sterke single ‘Beach House’. Op dit moment zit de band met producer Simon Akkermans in de studio voor de opnames van het debuutalbum. Het debuutalbum van de Utrechtse singer-songwriter Vic Willems is al klaar en verschijnt op vrijdag 10 april op Excelsior Recordings. Willems en zijn band presenteren het album de avond ervoor tijdens Tweetakt. 3voor12 over zijn show bij EurosonicNoorderslag:: “je hoort hoe spannend hij en zijn band de folkliedjes inkleuren. Helemaal niet traditioneel, maar juist vol saxgefreak, pruttelende synthesizers en zonder drumstel, maar met een samplepad.” 

Als Someone combineert Tessa Rose Jackson psychpop-georiënteerde wegdroommuziek met rauwe energie en illustraties. Emile Lagarde trad al op als Sun Shy Boy. Onder zijn eigen naam combineert hij meer elektronische en geïmproviseerde klanken met het voorgaande werk van Sun Shy Boy door te spelen met live-elementen in de ruimte.

Te zien: Tweetakt, 27 maart t/m 12 april 2020 @ de Neude

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12