steun 3voor12
3voor12 Zeeland

‘Pittig warm’ genieten van TaxiWars

Supergroep met Robin Verheyen en Tom Barman overtuigt in De Spot

Dat het weer een grote rol speelt in de bezoekersaantallen van concerten, werd duidelijk toen TaxiWars in 2016 op het International Jazz Festival Middelburg stond. Gure wind en slagregens zorgden toen voor misschien wel het slechtst bezochte optreden ooit in Middelburg – het aantal luisteraars was op twee handen te tellen. Krankzinnig eigenlijk, met drie van de vier bandleden die in hun genre als het neusje van de zalm worden gezien. En dan moeten we nog over Tom Barman beginnen, die met dEUS wereldwijd success had.

Hoe anders is het nu, met een goed gevulde De Spot. “Vorige keer in Middelburg was ‘t pittig koud. Nu is ‘t pittig warm. Bedankt voor het komen.” Ook Barman lijkt het debacle van 2016 niet vergeten te zijn. De groep begint wat twijfelend met ‘Egyptian Nights’, wat niet zo goed over komt op de zaal. Vanaf tweede nummer grijpt TaxiWars je echter bij de kladden en laat niet meer los.

Bij nummers als ‘Roscoe Paje’ en ‘Who That’ komt de experimentele aard van de groep naar boven. Terwijl Nicolas Thys (bas) en Antoinne Pierre (drums) de dikste hiphop beats neerleggen, is Barman druk in de weer met allerlei stemvervormers en echo’s. Regelmatig steekt hij zijn microfoon in de sax van Verheyen, die daardoor de gekste geluiden produceert.

Dat het dEUS-bloed van Barman ook overvloeit, is duidelijk hoorbaar in nieuwe nummers als ‘Irritated Love’ en ‘They’ll Tell You You’ve Changed’. Twee prachtige rocknummers die niet zouden misstaan op de setlist van zijn andere band.

De groep heeft het overduidelijk naar zijn zin. In de zeldzame momenten van rust tussen de nummers door, doet een van de bezoekers daarover zijn beklag. “Het is toch ook zot he, zo’n optreden. Al die nummers achter elkaar. Maar over dat laatste nummer zeg je niks, dat maakt me wel wat onzeker!”, grapt Barman. “We verkopen zo ook cd’tjes. Dan kunt u thuis oefenen.”

Opvallend is de bijna de halve setlist nieuw materiaal is. Dat doet rieken naar een nieuwe plaat, zeker omdat ‘Fever’ ondertussen alweer twee jaar oud is. Wij zijn benieuwd…

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland