ESNS19: Rondé raakt verstrikt in wirwar van elektronica

Aangrijpende ballad over overleden vader steelt de show

Vier jaar terug Entreehal, twee jaar terug Kleine Zaal, nu de Grote Zaal. De Utrechtse radiopopband Rondé geniet van de upgrades. Allemaal gevoed door airplay successen. Na de classic ‘Run’ volgden nog vele andere radiohits zoals ‘Naturally’, ‘Calling’ en ‘Why Do You Care’. Polderprinses Rikki Borgelt en haar ideale schoonzonen grossieren namelijk in gouden melodieën, die je blijven achtervolgen tot in de achtergrondmuziek van een verlaten winkelcentrum in Almere.

Vanavond speelt Rondé een foutloos parcours: Rikki haalt vrijwel alle noten, de tussenteksten zijn goed ingestudeerd en de gitaar-roadie komt telkens met de juiste, gestemde gitaar op de proppen.

Er valt dus helemaal niets te klagen?
Toch wel. Muzikanten van de generatie elektronica vertrouwen op de techniek. Maar de start van de show is knap moeizaam. Het moody nieuwe materiaal komt extra afstandelijk over, omdat er niets mis kan gaan. Totdat de toetsenist zijn synths verruilt voor een staande piano in een liedje dat wèl raakt. Rikki zat al jaren te broeden op een liedje over haar overleden vader. En nu lukt het. Pas dan komt er een tinteling in de show, alsof er een last van haar schouders valt. De tweede helft van het optreden is een feestje met een heus disconummer en frisse nieuwe arrangementen voor de hits ‘Naturally’ en ‘Run’.

Dus Pinkpop zit er dit jaar dan eindelijk in?
Ongetwijfeld. De doos met Grote Gebaren is ingestudeerd en de band heeft inmiddels voldoende ervaring om formaatje Grote Zaal te kunnen bespelen. Al moet Rikki haar eindgroet op Pinkpop dan nog wel wat nuanceren in Jan Smeets stijl: ‘Geniet van de avond, geniet van de seks’ – maar niet in de bramenstruiken, die zoals je weet vol zitten met teken… 

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12