steun 3voor12
3voor12 Zeeland

Nog één keer dansen met Gare du Nord in De Spot

Contrast tussen beide acts is groot

Ruim tien jaar geleden zag het album ‘Seks ‘n’ Jazz’ van de Nederlandse jazzband Gare Du Nord het licht. Met ruim 125.000 verkochte exemplaren is het één van de succesvolste jazzalbums. Vanavond is deze delegatie te gast in de Spot om nog één keer iedereen te laten dansen.

Voordat Gare Du Nord aantreedt, verschijnt Inge van Calkar op de bühne, die we nog kennen van het tv-programma De Beste Singer Songwriter van Nederland. Na een stijlverandering krijgt het voornamelijk oudere publiek, een elektronische set voorgeschoteld. Het contrast tussen beide acts is aanzienlijk, al maakt van Calkar er het beste van. De stijl is soms wat duister en mysterieus, anderzijds right in your face. Het publiek heeft er helaas, op een paar enkelingen na, weinig oor naar. Iemand voorin de zaal boeit het allemaal niet. Als van Calkar wat verteld over haar album roept deze dat het hem niet interesseert, en dat het niks te maken heeft met Gare du Nord. De zangeres draagt het volgende nummer op aan die man. De man zelf loopt weg. Het respect naar de artiest toe is ver te zoeken.

Hoofdact Gare Du Nord heeft inmiddels vrijwel alle Nederlandse zalen, jazzfestivals en evenementen al gezien en het buitenland bleef ook niet achterwege. Zangeres Dorona Alberti schittert in een rode jurk, omringt door haar bandleden die stuk voor stuk gehuld zijn in het zwart. De bandleden spelen allen op uiterst hoog niveau. Een minutenlange solo geven is voor hen een kunstje van niets, maar is op technisch gebied een muzikaal wonder, om nog maar te zwijgen over de stem van Alberti. Maar ergens wringt het. De interactie met het publiek is minimaal en de show komt niet verder dan de bühne. Het publiek deert het weinig en danst voorzichtig mee met de muziek, want wie kent de hits ‘You’re My Medicine’ (in samenwerking met Marvin Gaye) en ‘Beautiful Day’ nu nog niet? Het allermooiste juweeltje ontpopt zichzelf tijdens de toegift. ‘We Still Grow’ omvat alles wat die band vanavond heeft laten zien.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland