BKS23: Joey Valence & Brae krijgen hun 'hooligang' al vroeg op gang

Nineties partyraprock door snotjochies uit Pennsylvania

Of we met z’n allen rondjes willen rennen door de tent? Joey Valence en Brae, twee begin-twintiger-snotjochies uit Pennsylvania, vragen nogal veel van hun publiek. Terwijl het bijna dertig graden is, het festival amper van start en oh ja, dit is bovendien pas hun derde track! En toch: elk nummer, elke minuut, nee, elke seconde sleuren ze meer mensen mee in die wervelwind van nineties-geïnspireerde partyraprock. Dat betekent dat de tent al na twintig minuten zo’n beetje uit elkaar barst. 

Die twee gastjes werden populair via slimme TikToks vol domme humor, met melige lyrics over de kont afvegen met heel veel toiletpapier. Oké. Waar ze de saus vandaan halen spreekt voor zich: ‘I’m a clown, it’s not just for show / With a Beastie flow when I rock the microphone’, om twee seconden later in één bar ook al te knipogen naar Cypress Hill en Eminem. Vooral die Joey Valence heeft nogal een lekker hese nasale schreeuwstrot, hij brult op standje elf en mag daarmee in de playlist tussen de Beastie Boys en Zack de la Rocha. Inhoud hoef je niet te verwachten bij Joey Valence & Brae, en de trucjes die ze hanteren zijn inmiddels al decennia oud, maar voor de in overvloeden aanwezige dertigers-met-knaldrang en veertigers-in-hun-tweede-jeugd is dit een uitstekende throwback. 

HET MOMENT:
Of de 'hooligang', want zo noemen ze hun losgeslagen fans, misschien effe wil gaan zitten?
Ja hoor, Best Kept Secret is ontdooid en opgehitst. De hele tent valt op de knieën, om als één vlezige massa weer de lucht in te springen op slotsong en grote hit ‘Punk Tactics’.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12