ESNS23: Het zoete activisme van Babs

Rapper heeft stiekem veel te zeggen met haar bubblegum raps

Het lijken net snoepjes op het podium, Babs en band. Het viertal draagt broekpakken in felle kleuren die matchen met de sfeer op het podium. Babs mag dan een activistische rapper zijn - de songteksten gaan van voornaamwoorden naar antikapitalisme -,  het is allemaal wel verpakt in bubblegum smiles en zoete trucjes. “Zingen jullie mee?!”

Het publiek slikt het als zoete koek - natuurlijk gaan de lampjes omhoog, natuurlijk zakken we allemaal door de knieën, natuurlijk zingen we allemaal uit volle borst mee. Het is heel gezellig vooraan, en ook achteraan wordt er voorzichtig gedanst. De foyer is aan het einde van de set nog helemaal vol. Dat de helft van het publiek niet doorheeft dat Babs ook nog iets te zéggen heeft vergeten we gemakshalve maar even.

Babs vaart mee op een trend van catchy pop/hiphopliedjes met een politieke lading en geeft daar een queer draai aan. Het is super behapbaar, maar ze laat ook zien dat ze een goede rapper is. Sommige van haar teksten zijn enorme tongbrekers die haar mond uitrollen alsof het niks is. Met haar charmes is ze daarbovenop ook nog eens een enorme chick magnet. Wacht maar: op het eerstvolgende festival waar Babs speelt vallen de meiden bij bosjes voor haar. 

Het oordeel: Strakke rap met activistische teksten, maar plan wel even een tandartsafspraak om je gaatjes te vullen. 

Het nummer: Altijd Tijd (ft. Willie Wartaal)

Of kijk Babs' optreden op het Song van het Jaar Festival 2022 terug.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12