3voor12 Groningen

Noisia, Vera, Plantjebandje en meer Groningers in de prijzen bij Popgala Noord

Tweede editie van de lokale award-show is een succes

Op dinsdagavond 14 januari werden de Popgala Noord awards uitgereikt in het Grand Theatre te Groningen. Het evenement werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd op de vooravond van Eurosonic Noorderslag om de lokale scene in het zonnetje te zetten. De avond was vooral een succes voor de Groningers. Maar liefst zes van de acht prijzen gingen naar hen. 

Vooral onze artiesten deden het goed. Zo ontving Blanks de award voor Beste Artiest en kregen de mannen van Noisia de Lifetime achievement award voor hun Drum ’n Bass producties, de door hen georganiseerde evenementen en de invloed daarvan op de stad Groningen. Daarnaast vielen poppodium Vera en showcasefestival ESNS in de prijzen. 

Speciale eer was er voor Sjoerd Nijland. Hij werd met 40% van de stemmen bekroond met de publieksprijs voor Collega van het jaar. Hier in Stad is Nijland vooral bekend voor zijn werk bij POPgroningen en het festival Hongerige Wolf. Tot slot ging de award voor Beste innovatie naar PlantjebandjeEen uitvinding door studente Tessa Hesseling die het mogelijk maakt om je festivalbandje uit te laten groeien tot een prachtige plant.

De overige twee prijzen gingen naar de Frieze Faber Audiovisuals, die verkozen werd tot Beste Technish Leverancier, en naar Hannah Mae als Beste Talent, die de award meenam naar Drenthe. 

De jury bestond dit jaar uit: Joey Ruchtie (programmeur ESNS) als voorzitter zonder stem, Froukje Bouma (artiestenmanager), Marlene Bakker (artiest), Bert Vos (directeur Simone FM), Floor Oostra (marketeer Spot Groningen), Walter Flapper (artiestenmanager), Robert Bangma (directeur Minerva Academie voor Popcultuur) en Gino Spijkerman (eigenaar Interstage).

Popgala Noord is een project van ESNS, Kunst & Cultuur Drenthe, POPgroningen, Friesland Pop, Gemeente Groningen, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Assen, Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort en Friesland College D’Drive. Meer informatie is te vinden op de website

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12