steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Popronde Nijmegen maakt programma bekend

Donderdag 13 september: 100 optredens op 43 locaties

Popronde Nijmegen heeft vandaag de line-up bekend gemaakt, met o.a. de Gelderse acts Mr. Weazley, Nieuwegrond en Snow Coats. De aftrap van het grootste reizende muziekfestival van Nederland vindt traditiegetrouw plaats in thuisstad Nijmegen, dit jaar op donderdag 13 september. Met 100 optredens op 43 locaties staat de hele stad in het teken van de opening van Popronde 2018. Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Naast de bekende locaties is er dit jaar een aantal nieuwe locaties toegevoegd. Het net geopende Het Alternatief heeft o.a. Rey Tranquilo, Theater Vier kiest voor singer-songwriters als Logout en Laura Sjin, en  bijzonder zijn de ‘Tussen de lakens’- sessies in Hotel Linnen, waar een hotelkamer wordt omgetoverd tot concertlocatie. ‘s Middags tussen 16.00 uur en 18.00 uur is de St. Stevenskerk het decor voor previewoptredens van Eva van Pelt, Jasper Mook en Roel Pothoven.

"Zonder het enthousiasme van de deelnemende locaties was het niet gelukt", aldus Rico Neeter, coördinator van Popronde Nijmegen. "Nadat we twee jaar terug de magische grens van 100 optredens passeerden dacht ik: dit is vast eenmalig, maar sinds die tijd zijn we altijd boven die 100 gebleven. Volgend jaar bestaan we 25 jaar, dan maar eens kijken of we het nog verder kunnen uitbreiden."

Om 19.30 uur wordt Popronde Nijmegen officieel geopend in Museum het Valkhof. Aansluitend zal OOR Talent Nona het eerste officiële optreden van Popronde Nijmegen, en daarmee van Popronde 2018, geven.Vanaf 00.30 uur is Doornroosje de plek waar de afterparty losbarst, met Yip Roc, Jaskelis en Playground Zer0.

Naast Nijmegen strijkt de Popronde dit jaar ook neer in steden als Arnhem, Wageningen, Apeldoorn, Zutphen en nog 36 andere steden door het hele land. Gelderse acts die meedoen aan de Popronde dit jaar zijn: Dan Hair & the Extensions (Nijmegen), Juneville (Nijmegen), Thaïti (Nijmegen), Mr. Weazley (Arnhem), Nieuwegrond (Arnhem/Winterswijk) en Snow Coats (Doetinchem).

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2018 en het programma van de steden op www.popronde.nl

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland