ESNS20: Goldband maakt er één grote puinhoop van

Bouwmarktpop breekt de tent af

Tering, heb je die rij bij Goldband gezien? De plaatsvervangende FOMO stompt je al in je maag als je foto’s van je sippe vrienden doorgestuurd krijgt. Maar laten we welletjes wezen: viel te verwachten. De Haagse boyband scoorde al HITS met huilend-naar-de-club anthem ‘Witte Was’ en natuurlijk ‘Mijn Stad’, een ode aan Scheveningen, maar dat Knikkerdorp ook gewoon mag claimen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over hun live-reputatie, want Goldband bestaat uit stukadoor-nazaten die evengoed van opbouwen als van afbreken houden. Zakje goldband mee, niets aan de hand. Alles valt te repareren, toch?

Maken ze die live-reputatie een beetje waar dan?
Een beetje? Heb je Noorderslag eerder zo aan zien staan? En dit is nou niet bepaald een publiek dat overloopt van de knaldrang. Het succes zit ‘m in die lompe kicks die onder hun meest effectieve songs geschoven zijn. Je ziet het bij ‘#KONING’, een De Jeugd van Tegenwoordig-esque onzinsong met zo’n simpel refrein dat je na één keertje gehoord te hebben meteen mee kunt brullen, maar ook gewoon in songs als ‘Superverdrietig’ en hun smachtende nieuwe liefdesliedje ‘Alles Kapot’. Tuurlijk: Goldband bestaat uit kids van de club, jongens die ongetwijfeld heel wat uren hebben gespendeerd in het nozemvriendelijke PIP Den Haag, waar de sfeer zo gemoedelijk als een huisfeest. Een boel van deze songs zijn gemáákt om de dansvloer af te breken. Of om op te jumpen, blijkbaar. Wanneer ze ‘Witte Was’ en ‘Mijn Stad’ aan het einde achter elkaar worden gespeeld verwordt de kleine bovenzaal tot een collectieve ravage. 

Hoe erg is de schade?
Jeetje. Er heeft zich in ieder geval één iemand over Whatsapp gemeld dat z’n bril in vieren is gebroken. Misschien moet Goldband voor de zekerheid maar een aansprakelijkheidsverzekering nemen, want dat wordt misschien nog wel een dingetje tijdens de festivalzomer.

Meer over Eurosonic Noorderslag in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12