3voor12 Gelderland

Finalisten Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid bekend

Deze vier Gelderse artiesten strijden op 5 maart in Wageningen om de titel

Lola Peters, The Hubschrauber, Toeknee Tee en Sonic Whip zijn de finalisten die op 5 maart in Wageningen zullen strijden om de titel Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid. De winnaar krijgt de kans 5 mei 2020 zijn of haar muzikale boodschap te laten horen op verschillende festivals, waaronder op het officiële Bevrijdingsfestival in Wageningen.

Lola Peters is een 19-jarige zangeres uit Arnhem. Afgelopen juni is haar eerste single 'White Noise' uitgekomen. Haar muziek vliegt van jazz naar neo-soul en van pop naar elektronische pop.

De Nijmeegs-Arnhemse band The Hubschrauber maakt melancholische alternatieve muziek. Hun debuutalbum Kepler-186f werd gelanceerd met een Chinese maansonde en letterlijk de ruimte ingeschoten. De opvolger Protector, Distractor komt binnenkort uit en verweeft persoonlijke thema’s met maatschappelijke observaties in een eigenzinnige soundtrack van het leven anno 2020.

Toeknee Tee is een rapper/producer uit de Verenigde Staten die zich inmiddels gevestigd heeft in regio Nijmegen. Hij begon zijn carrière als dj in Australië voor hij zelf de microfoon oppakte en naar Europa verhuisde. Met zijn bijnaam ’10 country Tony’ en zijn Amerikaanse perspectief op het Nederlandse leven wint hij aan populariteit in ons koude kikkerlandje.

Bij Sonic Whip draait alles om dansbare gitaarriffs en snoeiharde grooves. Deze rockband uit Nijmegen bestaat uit de broers Meryn & Florian Bevelander en bassist Frank Mohnen. De laatste twee kennen elkaar van de Rockacademie en Meryn is publiekswinnaar van de Sena Young Talent Guitar Award.

Op donderdag 5 maart zullen de finalisten vanaf 19:30 live strijden om de titel in theater Junushoff in Wageningen. Tijdens deze finale speelt iedere artiest een korte set voor de vakjury en het aanwezige publiek. Meer info vind je in het Facebook-event, daar wordt ook bekend gemaakt welke festivals nog meer deel zullen uitmaken van de tour.  

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds, Wageningen45, Popcultuur Wageningen en Poppunt Gelderland (supported by Provincie Gelderland).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12