3voor12 Utrecht

Line-up Stukafest 2020 bekend

In een studentenkamer kijken naar eigenzinnige acts

Over twee maanden staat Stukafest weer voor de deur. Op woensdag 12 februari kun je weer langs bij intieme optredens in twintig woonkamers van Utrechtse studenten. Naast een mystery-act, cabaret, dans en film, staan er acht muzikale acts op het programma. Na afloop van het reguliere programma kun je door naar de Stukanacht in EKKO.

Wie werken er mee?
Stukafest heeft een samenwerking opgezet met De Voorkamer, een Utrechtse organisatie die zich specialiseert in het samenbrengen van locals en nieuwkomers. De Voorkamer vult één van de Stukafest-kamers met door hen geselecteerde artiesten. Ook zijn er verschillende ‘language no problem’ acts, waaruit internationals hun route kunnen samenstellen. Deze optredens zijn bijvoorbeeld dansvoorstellingen, waarbij het fysieke als universele taal dient, of muzikanten die in het Engels zingen. Naast De Voorkamer zijn er dit jaar ook weer samenwerkingen met het Café Theater Festival, Mensen Zeggen Dingen en Go Short (films)

Welke muzikale acts kun je er zien?
In de studentenkamers zie je Moon Moon Moon, de Belgische Nele Needs A Holiday, Faradays (foto, gepresenteerd door Plato), Duo Sol, Kopje Onder, The Avonden (gepresenteerd door De Helling) en een programma van De Voorkamer. Daarnaast is de mystery-act ook een muzikale en speelt de winnaar van de Slag om Stukafest traditiegetrouw op het festival. Wie dat wordt zie je op 16 januari in Hofman Café. Geen muziek maar wel heel tof is het anarchistische goochelduo Magic Tom & Yuri, die je misschien kent van hun band Orgaanklap.

Hoe zorg ik dat ik niks mis?
Tijdens Stukafest zullen er drie rondes van elk een half uur zijn die door de gehele stad plaatsvinden. Je stelt zelf een programma samen van de acts die jij wilt meemaken. Via de website van Stukafest kun je zien welke artiest op welke locatie speelt.

Ronde 1: 20:30 – 21:00
Ronde 2: 21:30 – 22:00
Ronde 3: 22:30 – 23:00

Te zien: Moon Moon Moon, Nele Needs A Holiday, Faradays, Duo Sol, Kopje Onder, The Avonden, De Voorkamer, winnaar Slag om Stukafest en een mystery act, woensdag 12 februari 2020 @ diverse studentenkamers in Utrecht.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12