3voor12 Groningen

The Vices brengen nieuwe videoclip uit

'Speeding Up To Last' is de nieuwe single van de Groningse band

De drie mannen van The Vices hebben niet bepaald stilgezeten afgelopen jaar. Na ESNS stonden ze enkele malen in het voorprogramma van Young Blood, wat uiteindelijk resulteerde in een tour langs zes clubs in Engeland. Toch was er tussen al deze gigs door genoeg tijd om het nummer 'Speeding Up To Last' en de bijbehorende videoclip te maken.

"Met 'Speeding Up To Last' proberen we echt iets te vertellen." legt zanger Floris van Luijtelaar uit. "Het nummer komt een beetje voort uit het gevoel dat mensen steeds competatiever worden in deze maatschappij. Iedereen werkt zo hard om een bepaalde status te bereiken maar wordt daar vervolgens depressief of overspannen van. 'Maar waarom dan?' vraag ik mezelf dan af. Als je zo hard werkt om maar herinnerd te worden en niet geniet van het leven schiet je in mijn optiek niets op en bereik je eerder de laatste dan de eerste plek." 

De bijbehorende videoclip laat deze boodschap zien aan de hand van een kunstig gemaakte cartoon. Na een vrij explisiet begin zie je in de clip: "hoe de mensenheid een tot zombie verworden ras is dat zich alleen bezighoudt met het behalen van een bepaalde status. Maar op het moment dat de band muziek begint te maken veranderen de zombies weer in normale mensen die hun zorgen vergeten." Vooral dit laatste was belangijk voor Van Luijtelaar. "Muziek brengt mensen bij elkaar en maakt dat mensen kunnen genieten en dat wilde ik graag laten zien."  

De videoclip werd gemaakt door Benjamin Houwen, waarmee de samenwerking erg soepel verliep. "We kenden hem via een van onze fotografen." vertelt Van Luijtelaar. "Maar bij het eerste gesprek snapte hij meteen wat ik wilde zeggen en hoe hij dat het beste kon doen. Het resultaat zie je in de clip!" Desondanks is Houwen nog niet in 'vaste dienst'. "De volgende video zal in ieder geval weer heel anders worden, maar als we in de toekomst weer zoiets willen weten we wie willen hebben!" 

Aankomdende zomer staan The Vices op maar op enkele podia. Maar de band is samen met vijf andere Groningense acts geselecteerd voor de Popronde en zal in het najaar op veel plekken door het land te zien zijn. 

Tekst: Milan Bos Foto: Jan Lenting

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12