steun 3voor12
3voor12 Zeeland

Treehook en KNARS in de Spot

De vlam slaat niet in de pan

KNARS, voorheen bekend als Knarsetand is een stijlverandering ondergaan en komt met het nieuwe album ‘From the Madhouse’ onder hun armen naar de Spot, vier jaar later na hun eerste passage.

Treehook staat altijd garant voor snoeiharde noise. Vanavond als support van KNARS blijven ze op gelijke hoogte met het publiek en staat het publiek op net geen meter van de band op de vloer. Spannend was het nieuwe materiaal dat gespeeld werd. Waar Treehook normaal als één geheel goed op elkaar ingespeeld is, is het optreden nu nogal rommelig. De band raakt maar niet aan elkaar gewend lijkt het en technische mankementen bij beide gitaristen maken het er ook niet beter op.

Waar Knarsetand vier jaar geleden nog een redelijk gevulde de Spot voor zich had zijn er nu amper vijftig man in de zaal te vinden voor KNARS. Na een naamsverandering, een stijlverandering en een wisseling van de wacht voor sommige bandleden is KNARS bijna niet meer te herkennen. De drum ‘n bass is gebleven maar de ska en reggae hebben plaats gemaakt maar een donkerder geluid, in combinatie met de drum ‘n bass is The Prodigy al snel een naam die snel naar boven komt als referentie. Voornamelijk ‘Fuckup’ met de agressieve baslijn en de vlijmscherpe vocalen. Waar het nu op lijkt is dat de band een beetje aan het zoeken is naar de perfecte setlist. Zo is het begin en het eind van de set het strakste, maar halverwege de set kakt het helemaal in en verliezen ze de aandacht van het toch al niet grote publiek. Gelukkig herpakken ze zich met het oudje ’Insomnia’ en gaat het publiek nog één laatste keer de dansvloer op.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland