LL22: Tash Sultana is meer dan alleen een loop-pedaaltje

Band voegt iets toe aan live-ervaring

Een moment van rust na al het Lowlands-geweld. Zo voelt het concert van Tash Sultana. De Australische multi-instrumentalist krijgt de hele Alpha vol, net als de twee grasvelden aan de zijkant. De vibe is lekker zitten en luisteren.  

Het is een beetje als een franchise: je hebt een sterk concept en rolt dat dan verder uit. Tash Sultana speelt een beat en zet dat op een loop-pedaaltje, speelt daar gitaar over en zet dat op een loop-pedaaltje, en speelt een ander instrument of twee en zet dat over een loop-pedaaltje. Maar hen is echt meer dan alleen een loop-kunstenaar. Gitaar, fluit, trompet, het maakt niet uit, hen speelt het. Alles wat Tash Sultana doet is goed, er zit overal swing in.

De Australische artiest drumt heel fijn de intro van het liedje ‘Pretty Lady’, een feest der herkenning voor fans. Als er even een pauze valt in de zang, moedigen de mensen in de voorste rijen de muzikant nog eens luidkeels aan. Normaal gesproken is het slechts Tash Sultana die meerdere instrumenten bespeelt, nu wordt hen vergezeld door een live band. En dat voegt echt iets toe aan de livebeleving. Er wordt piano gespeeld, net als een aantal verschillende fluiten. Het niveau van de band is net zo hoog als dat van de artiest zelf en ook de visuals zijn hypnotiserend om naar te kijken.

HET MOMENT:
De afsluiter natuurlijk, hitsingle ‘Jungle’. Het nummer dat hen in eigen huis heeft opgenomen is al meer dan 147 miljoen keer gestreamd. Tijdens deze uitvoering gaat Tash Sultana terug naar de start van alles. Het lied wordt uitgebouwd vanuit het niets en eindigt elektronisch en euforisch.

Meer Lowlands 2022 in het dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12