3voor12 Gelderland

4df19: K-House 박혜진 park hye jin overtuigt niet

Koreaanse is te wisselvallig

Als 'K-House' afficheert het Valkhof de muziek van de Koreaanse 박혜진 park hye jin. Het electronische antwoord op de in dat land immens populaire K-Pop. Dat maakt nieuwsgierig. Zou Koreaanse house wezenlijk afwijken van westerse house?

Alles wat exotisch is maakt natuurlijk nieuwsgierig. En voor exotische muziek hoef je vaak niet eens heel ver te reizen. De muziek ten zuiden van de Vlaams-Waalse taalgrens bereikt ons landje al zelden. Zo bracht Française Coralie Clément in 2008 het briljante, volledig met speelgoedinstrumenten opgenomen Toystore uit. Pure (Franse) pop maar wél met een twist.

En het is juist die twist die je aan het begin van de set van 박혜진 park hye jin ook meent te horen. Héérlijk goedkope bliepjes en blikkerige geluidjes over een al even fijne baslijn. Maar het gaat al snel mis. Niet alleen de stroeve overgangen zorgen ervoor dat haar set nooit lekker op gang komt, maar ook 'foute' gedateerde discovocalen doen het optreden de das om.

Bovendien waaiert haar optreden alle kanten op. Hierdoor weet ze alleen de eerste rijen mee te krijgen. En als ze dan ook ‘Renegade Master’ van Fatboy Slim bijna integraal speelt lijkt het einde helemaal zoek.

HET MOMENT
Maar dan neemt 박혜진 park hye jin zelf de microfoon ter hand voor haar eigen nummer ‘Ahead Of Time’ en even lijkt het optreden op te leven. Maar het nummer is te nietszeggend en haar vocalen te vlak om écht indruk te maken. Aan enthousiasme ontbreekt het de Koreaanse echter niet. Want zelfs na een waarschuwing van de organisatie gaat ze ruim vijf minuten over haar officiële speeltijd heen.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12